Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz; “Kuru fasulye ekimi yapılan alanları ziyaret ettiğimizde hasada az kalmıştı. Şimdi çiftçilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda çiftçimiz memnun. Çiftçimize patatesten sonra güzel bir alternatif ürün oldu. Aynı mevkide çerezlik ay çekirdeği, kuru fasulye, patates, kabak ve karpuz gibi ürünler yetiştiriliyor. Çiftçimizin ürünü bol kazancı bereketli olsun.” dedi.

Başdere Köyü Muhtarı Bünyamin Uluçay da; “Çiftçimiz memnun, fiyatlarda kazanç elde edecek seviyeler de olursa, inşallah önümüzdeki yıl ekimin daha da çok artacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Patoz (hasat makinası) ile bölgede kuru fasulye hasadı gerçekleştiren Demirtaş köyü girişimci ve üreticilerinden Mehmet Şahin çiftçilerin hasattan memnun olduklarını dile getirdi.

Aynı zamanda Ürgüp Ziraat Odası meclis üyesi olan Şahin; “Çiftçilerimizin ekmiş oldukları nohut ve fasulyeleri hasat ediyoruz. Bölgemize patatesten sonra yeni alternatif bir ürün haline gelen kuru fasulye çiftçimizin yüzünü güldürüyor. Eğer ki piyasa fiyatı da emeğimizi karşılar ise çok güzel olur.  Allah ürünümüzü bereketli kılsın.” şeklinde konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2022 dönemi kuru fasulye taban alım fiyatları da açıklandı.

Buna göre, fiyatlar ton başına şeker cinsi için 25 bin lira, çalı, horoz ve selanik cinsi için 21 bin lira, dermason cinsi için de 20 bin lira olarak belirlendi.

Üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi desteklerini yine almaya devam edecek.