Başkan Korkmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Basınımız demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde yeni iletişim araçları artarken, toplumun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı da daha fazla önem kazanmıştır. Bu sebepledir ki; yazılı, görsel ve işitsel kitle iletişim araçlarının toplumu tarafsız bir şekilde aydınlatmasındaki önemi her geçen gün artmaktadır.

Nevşehir’imizin basın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmalarının, ilimizin ilçelerimizin her alanda gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır.

Basının, demokrasinin vazgeçilmezi olduğu gerçeğini 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan menfur darbe girişimi sırasında bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz. Demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren yerel ve ulusal tüm basın kuruluşlarına ve mensuplarına bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.2 sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümü münasebetiyle, ilimizde ilçemizde faaliyette bulunan yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerim.”