Önemli turizm kentlerinden Ürgüp’ün sahip olduğu tüm doğal güzellikleri öne çıkaracak organizasyonlara önem veren Ürgüp Belediyesi, doğal güzelliğiyle bölgenin önemli bir mesire alanı olan Damsa Barajı’nda şenlik düzenliyor.

Bu yıl ilki düzenlenecek şenlik 12 Temmuz’da baraj gölü çevresindeki piknik alanında yapılacak.

Çocuklara yönelik etkinliklerden şişme oyun parkurlarına, yarışmalara, müzik etkinliklerine kadar dolu dolu bir bayram günü geçirmek isteyen vatandaşlar hem piknik yapacak hem de tüm etkinliklere katılabilecek.

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu şenliğe kendi araçları ile gelmek isteyen vatandaşlar saat 11:00’den itibaren etkinlik alanına alınmaya başlanacak.

Ücretsiz servis ile Ürgüp’ten Damsa Barajı’na gitmek isteyen vatandaşlar için saat 11:00 – 13:00 ve 14:00’te Ürgüp’te mezarlık önünden, 13:30, 16:00 ve 18:00’de Damsa Barajı’ndan Ürgüp’e araç hareket edecek.

ŞENLİKTE HASAN YILMAZ SAHNE ALACAK

Gün boyu sürecek etkinlikte saat 14:00’te söylediği hareketli şarkılarla tanınan oyun havalarının aranan ismi Hasan Yılmaz, şenliğe katılanları coşturacak.

Tüm vatandaşları şenliğe davet ettiğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Düzenleyeceğimiz etkinlikle hem çocuklarımız çeşitli oyunlarla yarışmalarla keyifli vakit geçirecekler hem de aileler etkinliğin ilerleyen saatlerinde başlayacak konser ile günlük hayatın hengâmesinden biraz olsun uzaklaşıp eğlenme fırsatı bulacak.” dedi.

Ürgüp dışında  Ürgüp’e hasret yaşayan hemşehrilerinin bayram sebebiyle Ürgüp’te olduğu bir güne böyle bir etkinlik planladıklarını belirten Başkan Aktürk, “Amacımız bayramda bir ve beraber olmak, memleket hasreti çeken hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızla güzel anılar biriktirmek. Tüm vatandaşlarımız şenliğimize davetlidir.” diye konuştu.