Ürgüp Evrensel Kadınlar Derneği (ÜREVKAD) Başkanı da olan Turizmci, Gazeteci Hülya Güldal Bilen'in işletmeciliği yaptığı Tulpar otelde isteyenler çeşitli edebiyatçıların isimlerinin verildiği odalarında, ilginç tasarımların da yer aldığı mekanlarında dinlenmeye çekilirken, isteyenler yemekhane bölümünde tavanlardan iplerle sarkıtılan kitaplardan kendisine uygun kitabı seçip huzur içerisinde okuyabiliyor. 

Son iki yıldır ülke genelinde yaşanan pandemi süreciyle birlikte insanların daha dingin mekanlarda konaklamak ve farklı konseptlerde tatillerini değerlendirmek istediklerini belirten Turizmci - Gazeteci Hülya Güldal Bilen, "Kapadokya bölgesi pandemi sonrasında çok şükür hareketlendi. 2 yıl süreyle bölgedeki turistik tesisler çok ciddi manada yara aldı. Umarız telafi yılı olarak baktığımız 2022 turizm sezonu bölgemiz ve ülkemiz turizmcileri açısından olumlu geçecek. Bizim otelimizde insanlara bizzat kendimin tasarladığı farklı konseptlerle hizmet vermeye başladık. İsteyenler 150 farklı kesimlere hitap edebilecek kitaplardan istediğini alıp okuyabiliyor, çeşitli edebiyatçılarımızın isimlerini verdiğimiz odalarımızda huzur içerisinde dinlenebiliyor" dedi. 

Söz konusu tesiste yemek kaşıklarından yapılmış askılıkları, ağaç parçalarından ve süpürgeden yapılmış avizeleri, yine kütüklerden tasarlanmış sehpaları ve yatak başlıklarını da görmek mümkün.