Ürgüp’te örnek bir uygulama yapan Ürgüp Ziraat Odası, sokak ve yaban hayvanlarını unutmadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan sokak ve yaban hayvanlarını beslemek için doğaya mama ve yem bıraktı.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz yaptığı açıklamada, "Doğadaki dostlarımızı unutmadık, “sevginin ve merhametin eli nereye değse orayı güzelleştirir. Biz bu güzelliğe gönüllüyüz.” Dışarıda bizimle birlikte hayatını devam ettiren birçok canlı var. Odamızca sosyal sorumluluk olarak düşündüğümüz, ilçemizde de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, doğal hayatlarında yiyecek bulamayan doğadaki dostlarımız için çalışma yaptık.

Ürgüp ilçemizin 22 farklı noktasına mama ve yem bıraktık. Onların beslenmesi için çalışmamız daha öncede olmuştu. İnanın doğaya mama bırakırken yanınıza koşarak gelen canlıların sevinçleri bizlere çok şeyi hatırlatıyor. Doğa bütünüyle kıymetli dengenin sağlanması için her bir canlıya, bitkiye ihtiyaç var, hepsi doğaya farklı güzellikler katıyor. Allah kimseyi açlık ile imtihan etmesin, vatandaşlarımızdan ve çiftçilerimizden artan yiyecekleri çöpe atmamalarını ve bunları doğal yaşam alanlarında yemek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya koymalarını, hayvanlarımıza karşı daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz" dedi.