Ürgüp'te ikamet eden ve Ürgüp'teki liselerden bu yıl 12. sınıftan mezun olan adaylar, YKS başvuru sürecinin başlamasından itibaren ÖSYM üzerinden başvurularını yapacak.

Başvurusunu tamamlayan aday, Ürgüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ikametgah belgesi, Öğrenci Belgesi, Sınav Başvuru belgesi, ödeme dekontu ve öğrenciye ait İBAN bilgileriyle başvuru yapacak.

YKS’de tüm adaylara başarılar dilediğini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, 18 Haziran'da yapılacak Temel Yeterlik Testi (TYT), 19 Haziran'da yapılacak Alan Yeterlik Testleri (AYT) için başvurusunu yapan ve Ürgüp Belediyesi’ne başvuru yaptığını belgeleyen Ürgüp’te ikamet eden tüm 12. sınıf öğrencileri ile Ürgüp’te ikamet edip bu yıl sınava giren tüm YKS adaylarının belediyenin bu desteğinden yararlanabileceğini ifade etti.

Gençlerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Aktürk,  “Ayrıca Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuru bedelleri de aynı şartlarla belediyemiz tarafından karşılanacaktır.” dedi.