Yapılan açıklamada, “Üreticilerimizden gelen bilgiler doğrultusunda Ürgüp’te çeşitli mevkiler olan; Ağıl, Arastan, Yumurcak, besiciler bölgesi, Gişgine, Toki yolu alt kısımları, Avanos yolu üzeri sağlı sollu ve Aktepe mevkilerinde bulunan arazilerde hırsızlık olaylarının sıklaştığını öğrendik. Hırsızlar arazide bulunan tarım alet parçalarını, farklı ebatlarda tahtaları, muhtelif demir ve alüminyum malzemeleri, demir su boruları, tarlada kullanılan muhtelif kablo ve telleri, masa, tırmık, kürek, soba kapağı döküm, ızgara teli, kalın kışlık odunlar, akü, nacak, hurda metal banyo küveti çaldıkları tarafımıza bildirildi. Arazi sahibi vatandaşlarımız özellikle tarım arazi alanları içerisinde belirli aralıklarla toplayıcı kişilerin dolaştığını bundan da huzursuz ve tedirgin olduklarını dile getirdiler.

Mal sahibi çiftçilerimiz olur da gören duyan olursa veya kötü niyetli haramzade hırsızların satışa çıkarabileceklerini düşünerek vicdan sahibi özellikle hurdacı esnafının ve insanlarımızın duyarlı davranmalarını, çalan kişi kadarda çalıntı mal olduğunu bilerek, alan - satan insanında haramzade hırsızlardan farkının olmadığını harama ortak olunduğunu bu durumla karşılaşıldığında 112 güvenlik güçleri ihbar hatlarına bilgi verilmesi gerektiğini önemle ifade ettiler.

Vatandaşlarımızın arazilerde yabancı, şüpheli kişiler ve araçlar gördüklerinde çekinmeyerek güvenlik güçlerimize bilgi vermeleri gerekmektedir. Araç şüpheli ise plakası kesinlikle not edilmelidir. Göz yumulursa bugün komşusuna sonraki zamanda da aynı hırsızlık durumu ile kişinin kendisinin karşılaşabileceğinin kaçınılmaz olduğu aşikardır” denildi.