Temelinde beni ve bizi asla ilgilendirmeyen bir konunun, detayında beni ve bizi ilgilendiren bir yönünü ele almak istedim.

    İngiltere Buckingam sarayının prensi Henry ve eşi Meghan kraliyet unvanlarından ve tüm haklarından vazgeçerek, kamu kaynaklarından da faydalanmayacaklarını açıkladılar.

   İşte bu olay beni ve bizi hiç ilgilendirmez.

   Bu olayın sadece bir yönü var ki dünyada kaç kişi şu bay ve bayanın elinde bulunduğu olanaklara sahipken elinin tersi ile itip eyvallah diyebilir.

  Bu bay ve bayan şu ana kadar taşıdıkları “majesteleri” unvanlarını bundan sonra taşımayacak.

  Bu bay ve bayan artık dünyanın en ünlü ve zengin kraliçesini temsil edemeyecek.

  Bu bay ve bayan dünyanın en muazzam saraylarından biri olan Kensington’da yaşarken ve burayı kendi zevklerine göre 2.4 milyon sterlin yani kabaca 19 Milyon TL harcamışken bunu da oturmadığı için geri ödeyecek. Neden ödeyecek? Çünkü bu harcama İngiliz vergi mükelleflerinin parasıyla yapılmıştı da ondan.

  Bu bay ve bayan kraliyete ait tüm unvan ve payeleri de elinin tersi ile itmiş oluyor. Ki bundan kelli sadece iki vatandaş oluyor.

   Bu bay ve bayan şu ana kadar her türlü kamu kaynaklarından sorgusuz sualsiz yararlanırken, bundan kelli artık hiçbir kamu kaynağından yararlanamayacak.

   Şu ana kadar kendileri için yılda sadece 100 milyon sterlin koruma gideri harcanıyordu ama bundan kelli eğer Kanada’da yaşarsa mesela yılda 7 milyon sterlin gerekecek, şu ana kadar saray ödüyordu ama artık kendi ödeyecek.

  Bu saatten sonra her hangi bir ticari faaliyet yaparlarsa bir de vergi verecekler iyi mi?

  Kendi hesaplarında olduklarını düşündükleri 1 milyar sterlini de alamayacakları söyleniyor ki belki bunu hesaba katmamışlardı.

  Bu bay ve bayanın sadece kişisel masrafları evelendikleri günden bu yana 5 milyon sterlini geçmiş. Bu oldukça pahalı kişisel harcamaları bundan kelli kendileri karşılayacak.

   Neyse daha da uzuyor bu para mevzusu.

   Anlaşılmıştır ki dünyalıkları elinin tersiyle iten bu bay ve bayana şimdi ne demeli. Yahu siz enayi misiniz? Dünyada neredeyse 1 milyar insan açlıkla boğuşurken bunca şatafatı, lüksü, bedava yaşamı elinin tersi ile itmek de ne oluyor?

   Sizin elinizin tersi ile ittiğiniz bu servetin milyonda biri için ne bedeller ödeyecek insanoğulları var şu dünyada biliyor musunuz?

  Bırakın milyonları bin lira için, bir koltuk için, bir ikbal için, kısa da sürse iyi bir gelecek için kırk takla atanlar var bu dünyada.

  Hasbelkader bir şekilde geldiği ya da getirildiği liyakatsiz koltuğundan kalkmamak için ne yalakalıklar yapanlar var bu dünyada haberiniz var mı?

   Saymaya kalksam yüzlercesini bulurum da neyse… demem o ki sen deli misin be kardeşim gel bir daha düşün.