Belediye Başkanı Mehmet Savran, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından kendisini evlerine davet eden öğrencileri kırmadı.

Öğrencilerin birlikte yemek yeme teklifi karşısında onlara bir sürpriz yapmayı planlayan Savran, Nevşehir Belediyespor’un mutfak şefliğini yaparken MasterChef 2021 programına katılan ve yarışmada 2. olan Hasan Biltekin’den yardım istedi.

Biltekin’i telefon ile arayarak öğrenciler için birlikte yemek yapma teklifinde bulunan Savran, Biltekin’in teklifi kabul etmesiyle birlikte alışverişe koyuldu.

Gittikleri marketten yapacakları yemek için alışveriş yapan Savran ve Biltekin ardından 2000 Evler Mahallesi’nde oturan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü 2. sınıf öğrencileri Kağan Mert Taşçı, Selim Emre Akkuş ve Ferhat Kaya’nın evlerine gitti.

Kapılarında Belediye Başkanı Savran ile birlikte Hasan Biltekin’i gören gençler büyük şaşkınlık yaşadı.

Savran ve Biltekin evde bir süre öğrencilerle sohbet ettikten sonra birlikte mutfağa geçerek yemek yapmaya koyuldu.

Öğrencilerin yemek yapmaları için 1 saat süre tuttukları Savran ve Biltekin, Osmanlı mutfağından kavurmalı ve kaymaklı pilav ile birlikte cennet çamuru tatlısı yaptı.

Öğrencilerin kendilerine verdiği 1 saatlik süre içerisinde yemeği ve tatlıyı yapmaya başaran Savran ve Biltekin öğrencilerden tam not aldı.

Savran, katıldığı yarışma programında Nevşehir’i en iyi şekilde temsil eden ve duruşuyla, karakteriyle, yaptığı yemeklerle beğeni toplayan Hasan Biltekin’i kendisini kırmayıp öğrenciler için birlikte yemek yapmasından dolayı tebrik etti.

Savran, “Öğrenciler birlikte yemek yeme teklifi yapınca işi ehline bırakmak gerek diye düşündüm. Sağ olsun Hasan kardeşim beni kırmadı ve öğrenci kardeşlerimiz için birlikte yemek yaptık. Yarışmada beğeniyle izliyor ve yaptığı yemekleri tadamıyorduk. Bu akşam elinin ne kadar lezzetli olduğuna bizzat şehitlik ettik” dedi.