Çok uzun süredir Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, yerel basın sorunları ve çözüm yollarını üretmek için mücadele veriyor.

Yılmaz Karaca başkanın basın açıklamasını incelediğim de ifadelerinde ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördüm. Benimde yakından takip ettiğim Türkiye Gazeteciler Federasyonun çalışmaların da çözüm üretmek için çaba harcayan bıkmadan usanmadan muhalefet ve iktidar parti liderleri demeden tek tek ziyaret edilmiş. Siyasi gurup başkanları ve üst düzey yöneticileri ile bizzat irtibat haline geçerek sorunlarımızı gündeme getirmişti...

Yılmaz Karaca başkan ve ekibinin, Yerel basının sorunları ile çözüm önerilerini sunduklarını inanılmaz çaba gösterdiklerini yakinen takip ediyorum ve biliyorum.

Yerel basının sorunları önemsenmeyerek resmen bitirilmek isteniyor ve buna TGF başka kimse çaba göstermemekte...

Pandemi döneminde tüm meslektaşlarımı gibi benimde şahit olduğum gazetelerin ve yayım kuruluşlarının tek destek alamadığı bir gerçektir.

Bu olumsuzluklar bir çok gazetenin bir bir kapanmasına neden olmuştur.  Ayrıca uydudan yayın yapan elli televizyonun da kapandığı gerçekler arasında.

Karaca’nın açıklamalarını okurken sarı sendikadan farksız gerçekten sadece şakşakçılık yapan nasıl atandıkları belli olmayan, Anadolu Gazetecilerini nasıl temsil ettikleri anlaşılmayanlar, acaba sorunlar sizi ilgilendirmiyor mu? Sarı sendikalar neredesiniz!!!!

On sekiz yaşımdan beri Ankara’da başlayan GAZETECİLER CEMİYETİ serüvenim NEVŞEHİR GAZETECİLER CEMİYETİNDE devam etti. Bu kadar uzun yıllarımın geçtiği Cemiyette sorunlarla hep mücadele edildiğini gördüm şahit oldum. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım sorunlar karşısında mutlaka tek yumruk olup meslektaşlarımızın sorunları ile ilgilenilir. Çünkü biz koskoca bir aileyiz. TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU aşktır.

Anadolu’da bu ulvi görevi icra eden sevgili meslektaşlarımın artık gerçekten bu durumu fark etmelerini diliyorum.

Çünkü bu zor ve meşakkatli görevi icra eden her meslektaşım kendi çaplarında farklı değer, farklı beyin, farklı kişilik ve çok kıymetliler. Hepinizi tek tek çok seviyor ve saygı duyuyorum, çünkü çok zor bir mesleğin değerli neferlerisiniz...

Sağlıkla esenlikle en önemlisi sevgiyle kalın...