Vali Fidan, Valili Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının, yatırımların başlayacağı, hızlanacağı dönemin hemen öncesinde gerçekleştirildiğini belirterek, geçmiş dönem yatırımlarını analiz etmek ve gelecek dönemdeki yatırımları koordine edip sorunsuz şekilde icra edilmesini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

2023 yılı sonu itibarıyla Nevşehir genelinde toplamda 171 proje bulunduğunu belirten Fidan, bu projelerden 57’sinin tamamlandığını, 59’unun devam ettiğini, 11 projenin ihale aşamasında olduğunu, 27 projeye henüz başlanmadığını ve 17 projenin ise tasfiye edildiği bilgisini paylaştı.

2023 YILI PROJELERİNİN TOPLAM TUTARI9 MİLYAR 104 MİLYON TL

Projelerin toplam parasal tutarının 9 milyar 104 milyon TL'lik olduğunu söyleyen Vali Fidan, “Önceki yıllarda 1 milyar 280 milyon TL'lik bir harcama yapılmış.  Bu projelerin yılı ödeneği 1 milyar 300 milyon TL'ymiş. Geçen yıl da bu projeler için 938 milyon TL'lik bir harcama yapmışız. Genel parasal durum da böyle. 2024 yılı yatırım programı da Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi. 2024 yılı yatırım programında da ilimizi yakından ilgilendiren projeler var.  Henüz yatırım dönemi açılmadan önce ilgili kurum kuruluşlarımızın gerek 2024 yılı yatırım programına yeni giren, gerekse devam eden projeler açısından gerekli hazırlıklarını analizlerini zamanında yaparak hazırlıklı bir şekilde ve ilgili kurum kuruluşlarla, yerel yönetimlerimizle, il özel idaremizle koordine gerektiren, önceden hazırlık gerektiren bir husus varsa bunların detaylı bir şekilde çalışılmasını buradaki aksaklıkların bir an önce giderilmesini özellikle alternatifli bir yol haritası çizilmesini, şayet gerektiriyorsa projeler alternatifli bir çalışma yapılması özellikle rica ediyorum Yapılacak çalışmaların bir an önce tamamlanması lazım ki biz yatırım dönemi başladığında çalışmalara zamanında başlayalım.” dedi.

Terra Kapadokya hibe hibe alma hakkı kazandı Terra Kapadokya hibe hibe alma hakkı kazandı

Konuşmanın ardından toplantıda, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Alan Başkanlığı, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürlüğü, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, TEİAŞ 11.Bölge Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi. 

2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı (3)2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı (2)

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR