Peribacaları, sıcak hava balonları, vadileri, kayadan oyma kilise ve otelleriyle ünlü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Kapadokya, yılın 12 ayı turist ağırlamaya devam ediyor.

2023 yılında turist rekoru kıran Kapadokya’da, 2024’ün ilk günlerinde de turist yoğunluğu yaşanıyor.

Sabahın erken saatlerinde otellerinden ayrılan turistler, Göreme Açık Hava Müzesi ve Zelve Ören Yeri’ni geziyor.

Daha sonra bölgede gerçekleştirilen aktivitelere katılan turistler, boş zamanlarında turistik eşya satan iş yerlerini geziyor.

TURİZMCİLER 2023’TEN MEMNUN

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, yılbaşının Kapadokya’da yerli ve yabancı turist açısından dolu geçtiğini belirtti.

Kapadokya’da dönüş yolunda trafik çilesi başladı Kapadokya’da dönüş yolunda trafik çilesi başladı

Durmaz, 2023 yılı sezonunda yaşanan turizm yoğunluğunu 2024’te de beklediklerini söyledi.

Turizmciler açısından 2023 yılının yoğun geçtiğini kaydeden Durmaz, “En sonunda yılbaşında tabii yoğun bir yerli kalabalığı misafirlerimiz vardı. Kapadokya’da yılbaşı dolu dolu geçti. 2023 için genel olarak söyleyeceğimiz şey iyi diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Bölgeye birçok milletten turistin akın ettiğini aktaran Durmaz, “Misafirler genelde Hindistan, Uzak Doğu, Polonya, Bulgaristan bunun yanında çok Avrupalı olmasa bile Latin Amerika'dan yoğunluk var.” dedi.

 “2024’ÜN DOLU DOLU GEÇECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ”

2024 için beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Durmaz, “İnşallah 2024’te de daha değişik milletlerden misafirlerimiz olur. Çin açılmadı. Çin bizim için önemli bir faktördü ama Çin'den bir yoğunluk göremedik. Ama bu yıl inşallah herhangi bir hastalık vesaire bir şey olmazsa Çin'i bekliyoruz. İnşallah Çin yoğunluğuyla 2024’ün dolu dolu geçeceğini umut ediyoruz.” diye konuştu.

Kış aylarında da bölgede yoğunluk yaşandığını belirten Durmaz, birçok milletten insanın kış aylarında Kapadokya'yı tercih ettiğini söyledi.

Kaynak: İsmail Irmak