Altınyıldızlı öğrenciler Türk mutfağı ve açık büfe etkinliğinde bir araya geldi Altınyıldızlı öğrenciler Türk mutfağı ve açık büfe etkinliğinde bir araya geldi

Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla Türkiye 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning faaliyetinin bir üyesi haline geldi.

2023-2024 dönemi için eTwinning Okulu Etiketine başvuru koşullarını sağlayan 7 bin 554 okuldan 3 bin 541'i başvuru yapmış ve 2 bin 908'i başarıyla süreci tamamlamış.

Bu kapsamda 2023-2024 Öğretim Yılında Nevşehir’den ise 47 okul eTwinning Okulu Etiketi başvurusunda bulundu. 21 okul eTwinning Okulu etiketi almaya hak kazandı.

eTwinning okulu olmaya hak kazanan okullar ise şu şekilde;

20 Temmuz İlkokulu Nevşehir Merkez, 23 Nisan Ortaokulu Nevşehir Merkez, Acıgöl 4 Temmuz Ortaokulu Nevşehir Acıgöl, Acıgöl Atatürk İlkokulu Nevşehir Acıgöl, Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu Nevşehir Merkez, Avanos Ahmet Ergün Ortaokulu Nevşehir Avanos, Derinkuyu Cumhuriyet İlkokulu Nevşehir Derinkuyu, Göreme Ortaokulu Nevşehir Göreme, H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu Nevşehir Merkez, Hacı Asım Atabilen İlkokulu Nevşehir Merkez, Hacı Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu Nevşehir Merkez, Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi Nevşehir Merkez, İstiklal Ortaokulu Nevşehir Merkez, Mehmet Diker Ortaokulu Nevşehir Ürgüp, Mihriban Emin Günel Ortaokulu Nevşehir Merkez, Nevşehir Anadolu Lisesi Nevşehir Merkez, Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Nevşehir Merkez, Nevşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Nevşehir Merkez, Ürgüp Atatürk Ortaokulu Nevşehir Ürgüp, Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu Nevşehir Merkez, Yazıhüyük Gazi İlkokulu Nevşehir Derinkuyu

Kaynak: HABER MERKEZİ