2 nolu çim sahada düzenlenen 23 Nisan programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Düzenlenen programa Nevşehir Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakanlığın Ulusal Spor Projelerinin tanıtımı yapıldı Bakanlığın Ulusal Spor Projelerinin tanıtımı yapıldı

Whatsapp Image 2024 04 23 At 12.48.34 (2)

“EGEMENLİK MİLLETİN GENEL İRADESİDİR

Programda konuşan İl Müdürü Yazıcı, “Üç kıtada hüküm sürerek kadim bir medeniyetin öncüsü olmuş ve ezelden beridir hür yaşamış milletimize karşı emperyalist güçlerin ittifakı ile Birinci Dünya Savaşı’nda ve akabinde yapılan saldırı ve işgaller, Anadolu’da bağımsızlık sevdasının yeniden alevlenmesine sebep olmuş ve Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi başlamıştır. Bu süreçte TBMM’nin açılması ise milli egemenliğin kurumsal nişanesi olmuştur. Milli egemenlik, iç görünüşü itibariyle, milletin kendi kendini idare etmesini, dış görünüşü ile de özgür ve bağımsız yaşamasını ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü ifade eder. Millet, kendisini oluşturan bireylerin toplamından farklı olarak onların birleşip kaynaşmasından oluşan ve bağımsız bir kişiliği olan gelişmiş bir toplum düzenidir. Egemenlik ise, milletin genel iradesidir.” dedi.

Konuşmasında çocuklara da seslenen Yazıcı, çocukların geleceği daha da aydınlatacak ışık olduğunu belirtti.

Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler ise, sizlerin hadimiyiz. Gönlünüzün şen, yüzünüzün gülşen, bahtınızın açık olması dileği ile bayramınızı kutluyor, sizin şahsınızda tüm çocuklara selam ve sevgilerimi iletiyorum. Atatürk başta olmak üzere şanlı ecdadımız ile kahraman şehit ve gazilerimizi şükranla yad ederek, dünyadaki hiçbir çocuğun yüreğine sevgiden başka bir şeyin dokunmaması temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum.”                                                                                                               

Konuşmanın ardından törende çeşitli okullardaki öğrenciler tarafından zeybek gösterisi, geleneksel çocuk oyunları, Nevşehir yöresi halk oyunları gösterisi, mehter takımı gösterisi ve tekvando gösterisi gibi birçok gösteri yapıldı.

Programda ayrıca yapılan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) eğitimli köpek gösterisi de katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Tören sonunda ise 23 Nisan dolayısıyla yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

I M G 6532

Whatsapp Image 2024 04 23 At 12.48.34 (8)Whatsapp Image 2024 04 23 At 12.48.34 (7)Whatsapp Image 2024 04 23 At 12.48.34 (6)Whatsapp Image 2024 04 23 At 12.48.34 (5)

Whatsapp Image 2024 04 23 At 12.48.34

Muhabir: MEHMET GÜNAY