Kapadokya Üniversitesi, Kapadokya Turizmi Veri İşleme, Yenilik ve Proje Esaslı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Kapadokya Ekonomi Toplantıları, ‘Başdere Merkezli 10 Köyün Sürdürülebilir ve Turizm Odaklı Kırsal Kalkınma Potansiyelinin Tartışılması’ başlığı altında yapıldı.

Toplantıya KÜN İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Prof. Dr. İskender Öksüz, Prof. Dr. Aydın Tunçbilek, Doç. Dr. Hale Kozlu, Doç. Dr. Akın İ. Özen, Dr. Öğr. Üyesi Bülent D. Çadırcı, Dr. Öğr. Üyesi Hande Eren, Dr. Öğr. Üyesi Merve Altundal Öncü, Dr. Öğr. Üyesi İsmet Güney, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunman, Coğ. Öğr. Kazım Demircan, Zir. Müh. Cengiz Tezcan ve Akın Bayrak katıldı.

“Kırsal Turizmde İleri-Geri Bağlantılar ve Etkileri”, “Kırsal Mimari Mirasın Korunmasında Turizm Odaklı Sürdürülebilir Kalkınma Yaklaşımları”, “Başdere Merkezli 10 Köyün Genel Coğrafi Görünümü” gibi 9 başlığın konuşulduğu toplantıda davetli araştırmacıların 4 ayda hazırladığı bilimsel çalışmaları tartışmaya sunuldu.

NESİAD kurum ziyaretlerine devam ediyor NESİAD kurum ziyaretlerine devam ediyor

Yaklaşık 200 sayfadan oluşacak araştırmalar ekleriyle ve dijital olarak yayınlanarak Kapadokya Üniversitesi Bilimsel Yayınlar listesinde yerini alacak.

Kapak Ket8

Kaynak: HABER MERKEZİ