İstanbul’da yaşayan, isminin duyurulmasını istemeyen Acıgöllü bir iş insnaı geçtiğimiz günlerde belediye yetkilileri ile irtibata geçerek, ilçe halkının bakkallara olan borçlarını ödemek istediğini belirtti.

Bunun üzerine çalışma başlatan belediye yetkilileri, yaklaşık bin ailenin ilçedeki 12 bakkal ve markete olan borçlarının tamamını ödeyerek veresiye defterlerini tutanakla teslim aldı.

Toplanan veresiye defterleri hayırsever iş insanının talebi üzerine Acıgöl Belediyesi önünde zabıta ekiplerince yakılarak imha edildi.

Belediye Başkanı Ercan Ertaş, yaptığı açıklamada, ramazan ayında çok sayıda borçlu vatandaşın yüzünün güldürülmesini sağlayan iş insanına teşekkür etti.

Tutanakla teslim aldıkları veresiye defterlerini imha ettiklerini kaydeden Ertaş, “İlçemize bağlı Yuva köyünden olan ve İstanbul’da yaşayan bir iş insanımız bizimle irtibata geçip bakkallardaki veresiye defterlerini ödemek istediğini söyledi. Biz de bir arkadaşımızı görevlendirip ne kadar alacaklı olduklarına dair bir çalışma yaptık. Ortaya çıkan meblağı iş insanımıza ilettik. O da bize tutarı gönderdi. Bizler de esnafımıza ödeme yaptık. Esnafımızla görüşürken onlardan da katkı talep ettik, belirli miktarda indirim de yaptılar.” dedi.

Ertaş, bu tür uygulamaların tüm Türkiye’ye örnek olması temennisinde bulundu.