Okuma-yazmayı yeni öğrenen Nevşehir Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Sevde Oğul, ilk mektubunu Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar'a yazarak, 10 Nisan Polis Haftası’nı ve Ramazan Bayramı’nı kutladı.

İl Emniyet Müdürü İpar, Sevde Oğul'un mektubuna cevap vererek minik öğrenciye Nevşehir Emniyet Müdürlüğü personeli aracılığıyla mektup ile birlikte çeşitli hediyeler de gönderdi.

“SİZ OLMASAYDINIZ EVİMİZDE RAHAT VE HUZURLU OLAMAZDIK”

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden orman yangınları hakkında bilgilendirme Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden orman yangınları hakkında bilgilendirme

Sevde, İpar’a yazdığı mektupta şu ifadelere yer vermişti: “Sayın Yılmaz İpar, benim adım Sevde Oğul. Ben Nevşehir’de yaşıyorum. Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 1. sınıf öğrencisiyim. Bu sene okuma yazmayı öğrendim. Öğretmenimiz Tuncer Aytaç ve arkadaşlarımla birlikte mektup yazma çalışması yapıyorduk. Sizin ve bütün polislerimizin “Polis Haftası”nı ve “Ramazan Bayramı”nı kutlarım. Bizlerin ve ülkemizin güvenliğini sağladığınız size teşekkür ederim. Siz olmasaydınız bizler evimizde rahat ve huzurlu olamazdık. İyi ki varsınız, sizi çok seviyoruz. Bir gün Nevşehir’e gelirseniz sizinle görüşmek isterim.”

“MORAL VE MOTİVASYONUMUZ YÜKSELDİ”

Kendisi ve emniyet teşkilatı adına küçük Sevde’ye teşekkür eden İpar ise cevap mektubunda, "Sevgili Sevde Oğul, Türk Polis Teşkilatımızın 179. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle göndermiş olduğunuz tebrik ve iyi niyet mesajınız teşkilatımızı onurlandırmış, moral ve motivasyonumuzu yükseltmiştir. Göstermiş olduğunuz bu hassasiyetinizden dolayı şahsım ve personelim adına teşekkürlerimi sunarım." İfadelerine yer verdi.

Sevde, aldığı mektup ve hediyeler karşısında mutlu olurken, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü personeli ile günün anısına fotoğraf çekildi.

Ağrı Emniyet Müdürü İpar’dan Nevşehirli Küçük Sevde’nin Mektubuna Cevap (4)Ağrı Emniyet Müdürü İpar’dan Nevşehirli Küçük Sevde’nin Mektubuna Cevap (3)Ağrı Emniyet Müdürü İpar’dan Nevşehirli Küçük Sevde’nin Mektubuna Cevap (1)-1

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR