AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı, genel merkez tarafından belirlenen adaylar kendilerine tebliğ edildikten sonra adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, ilçe ve belde belediye başkanları, adaylar ve çok sayıda partili katıldı.

Adaylar salon girişinde davul ve zurnayla karşılandı. Coşkulu kalabalık, hep birlikte AK Parti’nin seçim müziklerini seslendirdi.

AK PARTİ ERDEMLİLER HAREKETİ OLARAK DOĞDU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin milletin talep ve beklentilerini karşılamak üzere siyasi ve bir erdemliler hareketi olarak doğduğunu belirtti.

“Türkiye nereden nereye geldi” diyen Uygur, “AK Parti siyasi hareket yolculuğuna nasıl bir Türkiye ile başladı ve bugün nasıl bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu süreç içinde hem hak ve özgürlükler anlamında hem de diğer alanlarda gelişme kat etti. Sağlık ve ulaşım alanında içler acısı bir haldeydi. Ekonomik anlamda onlarca bankanın battığı, binlerce şirketin iflas ettiği, on binlerce kişinin işsiz kaldığı noktalardan başladık siyaset yolculuğumuza. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde geçen 22 yıllık hizmet dönemimizde 85 milyonun her ferdinin hayatına dokunan eserlere ve hizmetlere imza attık.” diye konuştu.

A48B036A 44E7 4658 8425 4A5E1Faeb26B

“SOSYAL YARDIM 2 KALEMDEN 60 KALEME ÇIKTI”

AK Parti iktidara geldiğinde iki kalem olan sosyal yardımın 60 kaleme çıktığını kaydeden Uygur, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın sesine hep kulak verdik, hizmetlerimizi, politikalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde vatandaşlarımızın beklentisi doğrultusunda oluşturduk. 

Türkiye Yüzyılı vizyonu diyoruz. Milletimizin beklentisi doğrultusunda vizyonumuzu ortaya koyuyoruz. Savunma sanayisinde İHA ve SİHA'larımızla, TCG Anadolu Gemisi ile Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz, bir zamanlar terörle anılan Gabar Dağı'nda keşfettiğimiz petrolümüzle, Yusufeli Barajımızla, gözyaşları içinde banttan indirip şimdi yollarımızda dolaşan TOGG'umuzla Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını ardına kadar açtık.

“6’LI MASADAN ESER KALMADI”

Genel Seçimlerde bir arada olan altılı masanın milletten teveccüh görmediğini dile getiren Uygur, "Gelinen noktada her şey milletimizin gözünün önünde cereyan ediyor. Artık o ittifaktan eser kalmadı, kendi içlerinde birbirlerine düşmüş durumdalar. Odak noktası millet olmayınca neticenin nasıl olacağını hem bizler hem bütün milletimiz şahitlik etti.” dedi.

Fc840E40 2013 4Dbb A78F 07Dfa47B967D

GİZLİGİDER: “BÜTÜN BAŞKAN ADAYLARIMIZIN İSMİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Dünyanın incisi bir bölgede yaşadığımızı vurgulayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider de, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Emin olun ki dünyanın merkezi olan bu Türkiye, Asya'nın, Avrupa'nın ve Afrika’nın ortasında dünyanın merkezindeki bu ülkede her ne oluyorsa başta 2 milyarlık İslam âlemini ama toplamda bütün insanlığı ilgilendiriyor.

Bizim bütün belediye başkan adayımızın ismi aynıdır.  Kozaklı'dan Derinkuyu'ya, Hacıbektaş'tan Avanos'a, Ürgüp'ten Acıgöl'e ve merkeze, Gülşehir’e. Hepsinin adayı Recep Tayyip Erdoğan. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan'lar başarısız olamaz. İsimler değişir bizde. Gün gelir Ahmet aday olur, gün gelir Mehmet.  Ama aslında, asıl adam, asıl aday, asıl başkan Recep Tayyip Erdoğan’dır. 

Bugün itibari ile Türkiye'deki bütün aday tanıtımları bitiyor. Her zaman seçim varsa, milletle buluşma varsa son noktayı AK Parti koyar. Ve bizim koyduğumuz Allah'ın izniyle 5 yıl sonra yeni hizmette buluşmak üzere yeni ufuklara açılmak olur.”

“MEHMET SAVRAN HER ZAMAN ADAMDI”

Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Savran ile ilgili de konuşan Gizligider, şunları söyledi: “Ben kendisinin lise yıllarından beri tanıdığı bir kardeşi olarak her zaman adamdı ve doğru isim Mehmet Savran. Net olun, emin olun. Ve şunu da söyleyeyim. Birileri el ovuşturuyor olabilir. Seçim geçecek el oluşturmaya devam edecek. Yani bütün beldelerimiz ve bütün ilçelerimizde ve hepsinin ötesinde merkezde, AK Parti belediyeciliği devam edecek. Ve bir kardeşiniz olarak buradan bütün belediye başkanı adayı kardeşlerimize talibimizdir ki. Her birinizin emrinde olmaya, şehrimizin emrinde olmaya, davamızın emrinde olmaya devam edeceğiz.”

Whatsapp Image 2024 02 10 At 14.39.05

KEMİKKIRAN: AK PARTİ İLE “GERÇEK BELEDİYECİLİK”

İl Başkanı Kemikkıran da gerçek belediyeciliğin AK Parti ile olacağını söyledi.

Kemikkıran “Gerçek Belediyecilik” mottosuyla 2024 Yerel Seçimlerinin startını verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Neden gerçek belediyecilik? Çünkü 27 Mart 1994, tam otuz yıl önce sayın genel başkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmasıyla milletimizin özlemle beklediği belediyecilik anlayışının başlangıcı olmuştur. Bugün huzurlarınızda gerçek belediyecilik anlayışının mimarı Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize emaneti olan 1 il, 7 ilçe ve 15 belde belediye başkan adaylarımızı 31 Mart’ta kazandırmaya hazırız.”

ADAY GÖSTERİLMEYEN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarına da teşekkür eden Kemikkıran, “5 yıl boyunca çok büyük hizmetlerde bulunarak bayrağı devredecek belediye başkanlarımız var. Kozaklı belediye başkanımız Akif Kabukçuoğlu, Ürgüp belediye başkanımız Mehmet Aktürk, Çat belediye başkanımız İbrahim Ertürk,  Göre belediye başkanımız Mustafa Topçu, Sulusaray belediye başkanımız Bayram Yılmaz, Çalış belediye başkanımız Kazım Yılmaz’a huzurlarınızda hasseten hizmetleri, emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Bu kutlu yolda ben de varım diyerek partimiz ve liderimizin yanında olan aday adaylarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 02 10 At 15.52.30

ÖZGÜN: “DÖŞEYECEĞİMİZ TEK BİR TAŞI FAYDASI OLMAYAN POLEMİĞE TERCİH EDİYORUZ”

Milletvekili Özgün de, “Türkiye Yüzyılı’na giden yolda döşeyeceğimiz tek bir taşı kimseye faydası olmayan milyon polemiğe tercih ediyoruz. Bizim amacımız şehrimize değer katacak projeleri hayata geçirmek.” dedi.

31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm kadrolarla Nevşehir’de destan yazacaklarını belirten Özgün, “Nevşehir’imizi eser ve hizmet siyasetimizle Türkiye Yüzyılı’na yakışır seviyelere getirmenin kararlılığındayız. ‘Büyüyen, gelişen, güvenli şehir Nevşehir’ mottosuyla yerel yönetimlerde göreve yeniden talip olduğumuz bu önemli günlerde, sandıkta bize verilecek her bir oyun vebalini, yaptığımız görevlerin her anında üzerimizde hissederek; aşkla, azimle, kararlılıkla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“AMACIMIZ ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK”

Milletvekili Özgün, 31 Mart’ta bir kez daha Nevşehir’e eser vermeye, millete hizmet etmeye talip olduklarını söyleyerek, şunları aktardı: “Amacımız Nevşehir’i daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir. Bunları yaparken her bir hemşerimizi kucaklayarak, her zaman iç içe olarak, kimseyi ötekileştirmeden Nevşehir’in her bir ferdinin derdine deva olmak amacıyla bu sorumluluklarımızın farkında olarak hareket ediyoruz. Bizler AK Parti ailesi olarak, birlik ve beraberlik içinde bu kutlu davaya hizmet etmek için bir araya geldik. Öncelikle şunu unutmamalıyız ki, AK Parti sadece bir siyasi parti değil aynı zamanda, milletimizin umudu, geleceğe olan inancın temsilcisidir. Bizler, Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Nevşehir’de de milletimizin teveccühünü kazanarak, hizmetkar olma sorumluluğunu taşıyoruz.”

Whatsapp Image 2024 02 10 At 15.25.57

ÇALIŞKAN: “NEVŞEHİR'DE TARİHE GEÇEN BİR EKİP OLACAĞIZ”

Hacıbektaş’ın bağımsız Başkanı Kaim CHP’ye katılacak Hacıbektaş’ın bağımsız Başkanı Kaim CHP’ye katılacak

Milletvekili Çalışkan ise, hak mücadelesi verdiklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza bir söz vermiştik. Demiştik ki Nevşehir tarihinin en yüksek oyunu alacağız. Sizlere güvenerek bu sözü vermiştik.” dedi.

“Ancak doğru olanlar kazanır” diyen Çalışkan, “İhya olmak için değil, ihya etmek için, kendini değil, kentini düşünen gelecek seçimleri değil, gelecek nesli düşünen. Kendi hayatını kolaylaştıran değil, halkın hayatını kolaylaştıran, kibirle değil, tevazuuyla yürüyen ve kendini şehrine vakfedecek adaylarımızla yolumuza devam ediyoruz. Ancak doğru olanlar kazanır. Ancak dik duranlar kazanır. Rüzgâra göre eğilen, rüzgâra göre yön değiştiren, kalıba göre şekil alan, ilke tanımayan, çizgi tanımayan herkes günün sonunda kaybedecek. Ve biz 31 Mart gecesinde Kavak'ı da alacağız. Göreme’yi de alacağız. Tatlarin’i da alacağız. Kaymaklı’yı da alacağız. Ve Allah'ın izniyle Nevşehir'de tarihe geçen bir ekip olacağız sizlerin sayesinde.” ifadelerini kullandı.

Editör: İsmail Irmak