Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yayınlanan duyuru şu şekilde: “Son günlerde, Komutanlığımıza ulaşan şikayet, bilgi edinme ve uyarı niteliğindeki başvurulardan, kendilerini Savcı, Jandarma veya Emniyet personeli olarak tanıtan kişilerin, vatandaşlara çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak, kimlik bilgilerinin FETö ya da diğer terör örgütlerinin eline geçtiği, örgütlere operasyon yapılacağı, bilgilerinin örgütten temizleneceği, bu nedenle hesaplarında bulunan para ve altınlara ihtiyaç duyulduğu ya da el koyulacağı şeklinde dolandırıcılık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. Kendisini Savcı, Jandarma veya Polis olarak tanıtıp size yardım edeceklerini söyleyerek para, altın, hesap bilgileri ve kişisel bilgilerinizi isteyen kişiler dolandırıcıdır.

İTİBAR ETMEYİN!

Bu kişiler, size yardımcı olacaklarını ya da operasyon yapacaklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir.

İNANMAYIN!

Savcı, Jandarma ya da Polis sizden operasyon yapmak için hesap numaranızı, para ve altınınızı istemez.

ALDANMAYIN!

Vatandaşların bu ve benzer faaliyetleri yürüten kişi ya da kişilere itibar etmemesi, karşılaşabilecekleri bu gibi durumlarda 156 Jandarma ve 155 Polis ihbar hattını aramaları kamuoyuna önemle duyurulur.”