Konuya dair yapılan açıklamada Nevşehir Kütüphane Müdürü Özcan Yoldaş ?Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Teknokent?Teknoloji Transfer Merkezi tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından fonlanarak desteklenen 2013 Temmuz ayından başlayarak 28 ay sürecek ?Kütüphan-e Türkiye? projesi kapsamında özellikle toplumun dezavantajlı kesimi olan hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyen veya az bilen ev hanımlarına verilen bilgisayar eğitiminin 2?ncisi 10 Kasım 2014 tarihinden itibaren başlamıştır.

Pazartesi Çarşamba günleri olmak üzere haftada 2 gün saat 9.00-11.00 saatleri arasında Temel Bilgisayar Teknolojileri ve e- Devlet Uygulamaları Eğitimi vermekteyiz. Kasım ayının sonuna kadar devam edecektir. Eğitim vereceğimiz hedef kitleye öncelikle, Bilgisayar nedir? Bilgisayarı tanıma İnternet nedir?

İnterneti neden kullanırız? İnternette neler yapabiliriz? Bilgisayarın ve internetin sağladığı imkanlar nelerdir? Bu konularda bilgilendirme, sunumlar ve uygulamalı olarak eğitimler verilecektir. Proje kapsamında kütüphanede verilecek diğer eğitimler ise e-devlet uygulamaları ve SGK Hizmetleri Eğitimi, etkili özgeçmiş (cv)hazırlama ve iş başvurusu eğitimi, etkili sunum hazırlama teknikleri eğitimi ve hızlı web sitesi hazırlama eğitimidir. Bilindiği üzere bilgi insan hayatını değiştirecek ve toplumları geliştirecek güce sahiptir.

İşte tam da bu nedenle Halk kütüphaneleri insanları bilgiyle buluştururken, yeni fırsatlar için de kapılar açar. Yeni bilgi ve araçlara ücretsiz erişim hizmetlerinin yanı sıra, bu konuda rehberlik etmeleriyle halk kütüphaneleri insanların hayat kalitelerini arttırmada önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde dijital teknoloji, nasıl öğrendiğimizi, bilgiye nasıl eriştiğimizi ve bunu başkalarıyla nasıl paylaştığımızı yeniden biçimlendirdi.

Kütüphan-e Türkiye Projesi kapsamında İl Halk Kütüphane Müdürlüğümüzde, özellikle toplumda ihtiyacı olan ama imkânı bulunmayan kişiler için, bilgisayarlara ve internete ücretsiz erişim hizmeti vermekteyiz.

Halk kütüphaneleri, bilgiye ulaşmada maddiyatın bir gereklilik olmadığı, kapsamlı bir öğrenme ortamı sağlamakta ve herkesin teknolojiden yararlanmasını mümkün kılmaktadır. Kütüphane kullanıcılarına, dijital yeteneklerini geliştirmek ve çevrimiçi bilgiye ulaşmak için uzman kütüphane personelimiz destek vermektedir.

Her yaştan, gelir grubundan, etnik kimlikten ve eğitim seviyesinden insan, bilgi erişimi ve eğitim fırsatları için İl Halk Kütüphanesine gelebilir. Kütüphan-e Türkiye Projesi, Halk Kütüphanelerinin toplum tarafından benimsenmesini sağlayarak, varlığını sürdürebilmesi için önemli bir fırsattır.

Proje kapsamında Nevşehir İl Halk Kütüphanesinde verilen eğitimlere katılanların sayısı her geçen gün artıyor.

Kütüphanemiz, gerçek yaşamda hak ettiği yere, yani toplumsal yaşamın, öğrenmenin ve gelişmenin merkezi olma yolunda önemli adımlar atıyor.

Bilgisayar ve İletişim Teknolojilerini öğrenmek ve çağı yakalamak için verdiğimiz bu eğitimlere herkesin katılımını bekliyoruz? diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü