Nevşehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması, suçlarda caydırıcılığın artırılması ve kamu vicdanının rahatlatılması amacı ile okul çevrelerinde, günübirlik evlerde ve parklarda, şüpheli şahıslar kontrol edilerek aranan şahısların yakalanması, ayrıca çalıntı araçlar ve motosikletlerin bulunmasına yönelik il merkezi ve ilçelerde vatandaşların güvenliği için eş zamanlı güven huzur uygulamalarının devam ettiği belirtildi.

2017-2018 yıllarının ilk altı ayı değerlendirildiğinde, mal varlığına karşı yoğun olarak meydana gelen olaylarda azalma olduğu kaydedildi.

Buna göre, yankesicilik suçlarında yüzde 33,33, iş yerinden hırsızlık suçlarında yüzde 6,76, bisiklet ve motosiklet hırsızlığı suçlarında yüzde 32, otodan hırsızlık suçunda yüzde 10,20, dolandırıcılık suçunda yüzde 4,96 oranında düşüş meydana geldi.

Mal varlığına karşı yoğun olarak işlenen asayiş suçlarında; alınan önleyici polislik hizmetleri, araç gereç ve teknik donanımda yapılan iyileştirmeler sonrasında 2017 yılının ilk altı ayına göre yüzde 8,04 düşüş sağlandığı belirtildi.

2017 yılının ilk altı ayında mal varlığına karşı işlenen tüm olayların aydınlatılma oranı yüzde 54,22 iken 2018 yılının ilk 6 ayında tüm olayların aydınlatılma oranı yüzde 6,82 artarak yüzde 61,04’e yükseldi.