Ürgüp ilçesinde kurulan semt pazarında yankesicilik yöntemi ile bir kişinin 200 lira parasını çaldıkları belirlenen şüpheliler B.K. ve B.Y. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Ürgüp semt pazarında 1 kişinin 200 lirası yankesicilik-tırnakçılık yöntemi ile çalındı. Parasının çalındığını fark eden şahıs durumu polis ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışma sonucunda tırnakçılık yöntemi ile yankesiciliği yapan şüpheliler B.K. ve B.Y. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin GBT kontrollerinde B.K.‘nin 14 ayrı suçtan kaydının olduğu tespit edilirken B.Y.’nin ise 33 ayrı suçtan kaydının olduğu ve Tokat Adli Makamlarınca “Dini İnanç ve Duyguların İstismarı Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan 2 ayrı dosyadan, Haymana Adli Makamlarınca “Birden Fazla Kişiyle Birlikte Yağma” suçundan 1 dosyadan olmak üzere 3 ayrı yakalama kararı ile arandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden B.Y. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.