Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ve alternatif planları anlatan Nevşehir Çözüm Dershanesi Müdürü Hüseyin Çakıcı şunları söyledi:

 
?Dershanelerin kapanmasını ve okula dönüşümünü içeren yeni yasa yürürlükte. Öncelikle velilerimizi ve öğrencilerimizi, bu konuda bir geri adım olmayacağı hususunda uyarmamız gerekiyor. Yetkililer bu konuda çok ayrıntılı bir çalışma yürüttüler ve dershanelere alternatif olacak yeni bir okul türünü bize sundular. Bu okul türü, ilgili kanunda ortaöğretim özel okulları (lise) şeklinde tanınlanmış. Biz de Çözüm ailesi olarak değişime en hızlı şekilde adapte olduk. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminden itibaren özel öğretime Çözüm Akademi Temel Lisesi olarak devam edeceğiz.

Çözüm Dershanesi adıyla sunduğumuz hizmeti ve tecrübemizi, alanında tek ve lider okul olarak Çözüm Akademi Temel Lisesi adıyla sürdüreceğiz. 8 Şubat 2015 Pazar günü de güç birliği içinde olduğumuz Uğur Dershanesi?nin binasında, Çözüm Akademi Temel Lisesi için bursluluk sınavını uygulayacağız. Bursluluk sınavına şu an 8-9-10 ve 11.sınıfta okuyan öğrencilerimiz katılabilecek. Aldıkları derecelere göre ücretsiz ya da indirimli okuma fırsatı bulacaklar. 8 Şubat?tan sonra avantajlı ön kayıtlarımız da başlayacak. Veli ve öğrencilerimizi konu hakkında bilgilendirmek için bekliyoruz? diye konuştu.

Çözüm Akademi Temel Lisesi?nde eğitim ve öğretim almayı seçen öğrencilerin çok memnuniyet duyacakları bir de devlet desteği beklediğini söyleyen Nevşehir Çözüm Dershanesi Müdürü Hüseyin Çakıcı açıklamasının devamında ?Evet, doğru! Devlet, Ortaöğretim özel okulunda okuyacak öğrencilere teşvik maksadıyla maddi destek sağlayacağını resmi bir duyuru ile teyit etti. Ayrıca bu destek Çözüm Akademi Temel Lisesi?nde okudukları sürece devam edecek. Ortaöğretim özel okulları olarak tanımlanan bu yeni okul türünde öğrencilerimiz, bilinen okul formatlarında sunulan her tür derse ve takviyeye ulaşabilecekler.

En büyük şans ise bu destekleri, yıllarını özel öğretime vermiş, profesyonel dershane öğretmenlerinden alacak olmalarıdır. Ortaöğretim özel okullarında okuyacak olan öğrenci, 4 yıl boyunca şu an üniversite sınavında sorumlu olduğu dersleri ve konuları işleyecek. Kültür dersi dediğimiz resim, müzik, beden eğitimi gibi dersleri ise okulda fiilen görmeyecek. Bunların sadece merkezi, toplu sınavlarına girecek. Tüm ayrıntıları içeren tanıtım broşürlerini de en kısa zamanda veli ve öğrencilerimize ulaştıracağız. Malumdur ki insanlar alışkanlılarını kolay terk etmiyor.

Tabiatımız gereği yenilikleri kolay kabullenmiyoruz. Ama sunulan bu yeni okul türü: ?Dershaneler kapanınca ne yapacağız?? sorusunun en makul çözümüdür. Çünkü öğrenci okul vazifelerini tamamlamış oluyor ve tüm derslerde işinin uzmanı öğretmenlerden arzu ettiği desteği almış oluyor. Şimdiden veli ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu. Haber: Ali Çamur