Yıkarbaba, 6552 Sayılı Kanun ile Bazı Alacakların yeniden yapılandırılmasına Dair Kanunun, 11.09.2014 tarih ve 29116 sayılı Mükerrerin Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından SSK, Bağ-Kur, GSS prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili SGK?ya 4 bine yakın sigortalı ve işverenden yapılandırma müracaatı alınarak toplam 46 milyon prim yapılandırması yapıldığını söyledi.

SGK?nın taraf olduğu dava ve icra takiplerine ilişkin alacakları ile sigortalıların prim borçlarına ait yapılandırma işlemlerinin devam ettiğini kaydeden Yıkarbaba, ?İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın borçlarının yapılandırılması işlemleri günü gününe yapılmaktadır.

Bugüne kadar 4 bine yakın vatandaşımız yapılandırma talebinde bulunmuş, başvuruların tamamı sonuçlandırılmıştır. İcra servisimizde takipte olan 89 milyar İşveren borcundan 46 milyarı yapılandırılmıştır.

Sigortalılarımızdan emekliliği hak edip ancak prim borçları nedeniyle aylık taleplerinde bulunamayanlar için ise Halkbank ile yapılan Protokol çerçevesinde banka kredisi sağlanarak borç kapatılabilecektir.

Yapılandırma işlemi bakanlar kurulu kararıyla 1 ay uzatılmış olup hemşerilerimizden son günlerde yoğunluğun artacağı hatırlatarak İl Müdürlüğümüz ve Kozaklı, Avanos ve Ürgüp?te bulunan Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat etmelerini rica ederim? diye konuştu. HABER: Alpaslan Körükcü