Güray Müze’de gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, DSİ şube müdürleri ve Avanoslular katıldı.

Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.00.29 (3)

 “BULUNDUĞUMUZ HER NOKTADA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Ortahisar Kalesinden düşen kadın UMKE ekiplerince kurtarıldı Ortahisar Kalesinden düşen kadın UMKE ekiplerince kurtarıldı

Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Gizligider, Avanos'un gelecek yüzyıllarının emin ellerde olduğunu anlatmak için Avanos’a geldiklerini söyledi.

Sadece Avanos merkezin değil, aynı zamanda köylerin, geçmişte ve halen belde olan noktaların ve burada beklenen dev işlerin nasıl nereden nereye geldiği ve nereye gideceğini anlatacaklarını aktaran Gizligider, “Elbette doğduğumuz topraklara, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz bu topraklara borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Bulunduğumuz her makam mevkide ya da boş verin makamı mevkii bizim için makam kul olmak, bu yeter artar bize. Bulunduğumuz her noktada biz bu hizmete devam edeceğiz. Bundan herkesin emin olmasını istiyorum. Ve biz bu hizmete devam ederken biz bu borcumuzu öderken ilçe, belde, köy ayrımı yapmadan Nevşehir'in tamamının hak ettiği yere kavuşması için birlikte ter dökeceğiz.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.00.29 (2)

“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ”

Avanos’a yapılacak projelerin Avanos'un bundan sonraki 5 yılını, 10 yılını Avanos'un geleceğini etkileyecek projeler olduğunu kaydeden Çalışkan da, “Bu noktada biz daha önce sayın bakan yardımcımızla, genel müdürlerimize, genel müdür yardımcılarımızla, il müdürümüzle zaten sürekli irtibat halindeyiz. İnşallah bu projeler Avanos'umuzda bizlerin değil, bizlerin çocuklarının da Allah nasip ederse yıllar sonra ‘Allah razı olsun diyeceği’ projeler. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında bizler de milletvekilleri olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız.” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.00.29 (1)

“HİZMETLER HIZLI BİR ŞEKİLDE KAZANDIRILACAK”

Başkan adayı Önal ise, seçilmesi durumunda Avanos’a hizmetlerin tamamının çok hızlı bir şekilde yeniden kazandırılacağını söyledi.

Önal, konuşmasında şunları söyledi: “Avanos’umuz uzun yıllardan beri beklediği, hükümetimizin aslında hiç ara vermediği, yıllardan beri planlama ve projelerini yaptığı fakat yerel yönetimin bizde olmayışından dolayı imar çalışmalarının ve yerel planlamalarının yapılmayışından dolayı hizmetlerin gelmesinde yaşanan aksamaları artık gidermek üzere yerel yönetimi Avanos halkının bize tevdi etmesi, bize layık görmesi durumunda bütün akışın sağlanacağı, Avanos’umuzun ve bölgemizin, köylerimizin, beldelerimizin alacağı hizmetlerin tamamının çok hızlı bir şekilde yeniden kazandırılacağı konusunda hiçbir endişe taşımıyorum.”

Konuşmaların ardından DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, DSİ tarafından Avanos’a yapılacak projelerin tüm detaylarını sunumla anlattı.

Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.00.29 (4)Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.00.29 (5)Whatsapp Image 2024 03 07 At 15.00.29 (6)

Muhabir: MEHMET GÜNAY