Belediye Temizlik İşleri Müdürü Murat İyilikbilen, yaptığı açıklamada, uygulamada ekmek israfının önlenmesi konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

İyilikbilen, "Çevre temizliğine ve sosyal projelere önem veriyoruz. Bu kapsamda ´Bayat Ekmek Toplama Kutusu´ projesini hayata geçirdik. Bu uygulama aracılığıyla ekmek israfı konusunda duyarlılık oluşturarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Türkiye´de, hergün 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığı yönünde araştırmalar yayınlandığını aktaran İyilikbilen, bu rakamın toplum adına üzüntü verici olduğunu, bu tür projelerle, toplumun daha duyarlı bir yapıya kavuşmasının önünün açılacağını savundu.

Toplanan bayat ekmeklerin hayvan barınaklarına gönderileceğini ifade eden İyilikbilen, şöyle konuştu:

"İlçemizdeki ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla 10 ayrı pilot noktaya yerleştirilen bayat ekmek toplama kutularında biriktirilen ekmekleri hayvan barınağında bulunan sokak köpeklerini beslemek için kullanacağız. Talep doğrultusunda ekmek toplama kutularının sayılarını da artıracağız."