Feralan`ın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. ?AK Parti Genel Merkez, 7.Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu Koordinatör Milletvekilimiz İlyas Şeker Avanos teşkilatında görevli üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, kadın kolları yönetim kurulu, gençlik kolları yönetim kurulu üyeleriyle, mahalle temsilcilerimizle temayül yoklaması öncesi Avanos ilçe başkanlığımızda bire bir görüşmeler yaptılar.

Teşkilatta görevli arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini aldılar. Avanos`ta parti içi demokrasiyi en iyi şekilde işletmeye çalıştıklarını bildirerek, temayül yoklamasından önce tüm teşkilat mensuplarının görüşlerini alarak ve sonrası yapılacak temayüllerle gerçek bir demokrasi şöleni yaşayacağız. Temayül yoklamasının yanında beldelerimiz de ve ilçemiz de anket çalışmaları yaptırıldı.

Bir çok kriter göz önünde bulundurularak belediye başkan adayları belirlenecek. Temayül yoklamasında parti kurucuları, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, disiplin ve demokrasi kurulu üyeleri oy kullanacak.

Eğilim yoklamalarında, sandık başına gidenlere, belediye başkanı adaylığı için kimi istedikleri soruluyor. Muhtemelen buna göre partililerden belediye başkanlığının AK Parti`de olduğu ilçelerde bir, belediye başkanlığının Ak Parti`de olmadığı yerlerde ise iki isim önermeleri istenecek.

AK Parti, yaptıklarıyla farkını ortaya koydu. İnşallah bu seçimde de teşkilat mensuplarımızın halkımızın, bize işaret edeceği doğru adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız, en iyi neticeyi alacağız. Bu bir yarış, yarış yapılacak, sonunda birisine karar verilecek. İşte budur ki, kalite budur ki karar verildikten sonra o karara saygı duyup, bu kararın arkasında durabilmek. Önemli olan bize hizmeti en iyi şekilde getirecek AK Parti`nin, adayı ile ilçemizde ve beldelerimiz de AK belediyeciliğin devamını sağlayacağız. Avanos Türkiye`nin diğer 957 ilçesi gibi çok önemli ve çok değerli.

Avanos turizmiyle, çanak çömlek imalatıyla, tuğlacılığıyla, bağcılığıyla, tarımıyla, ekonomiye ve kültürel hayata önemli katkıları olan çok önemli bir ilçemizdir. AK Partili belediyecilik anlayışıyla tanışmış olduğundan bu yana Avanos daha bir adı anılır ilçemizle daha bir övünülür oldu.

Mutlaka burada Avanos`a bugüne kadar çok önemli hizmet eden belediye başkanları oldu. Onlara da bu hizmetleri için çok teşekkür ederiz. Belediyecilikte AK Parti olarak bir markayız.

Bu markayı, bu iddiamızı, halkımıza hizmet yolundaki bu çabamızı inşallah değerli Avanos halkının destekleriyle Avanos`umuzu 21.yüzyılda, bütün Dünyanın, Türkiye`nin göz bebeği yapmak için daha çok gayret edeceğiz. Avanos`un yarını ne olacak diye gece kafasını yastığa koyduğunda düşünen ve sabah hayallerle kalkanlara, bu hayalleri gerçekleştirip hemşerilerimizin hizmetine sunanlara, Avanos`u bugünlere getiren AK kadrolara teşekkür ederiz.?