İl Başkanı Kemikkıran ve Nevşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Savran, gazetecilerden gelen aday gösterilmeyen aday adaylarının dargınlığı olup olmadığı sorusunu cevapladı.

“HEP BERABER BİR BÜTÜN İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Mehmet Savran’ın görev yaptığı dönemde halkın muhabbetini, teveccühünü, sevgisini, saygısını ve takdirini kazanan bir belediye başkanı ve adayı olduğunu belirtti.

Belediye başkan aday adaylığına resmi olarak başvuran 3 tane aday adayının olduğunu da hatırlatan Kemikkıran, “Sayın Makbule Atlı, Sayın Recep Ünveren ve geçmiş dönem il başkanlarımızdan Sayın Mehmet Ali Tanrıver aday adayı oldu. Onlar da bana söylediler, biz de katılacağız katkı sağlayacağız dediler. Daha yeni start verdik. Hepsinin de katılımıyla bir bütün olarak, bir birlik olarak, tek yumruk olarak AK Parti teşkilatları, milletvekillerimizle tüm kademelerimizle beraber sayın başkanımızın yanındayız. Bundan müsterih olun. Hep beraber bir bütün içerisinde hareket ediyoruz.” dedi.

“AK PARTİ HAREKETİ İÇERİSİNDE EN UFAK BİR BOŞLUK ESNEME OLMAZ”

Çalışmalara birlikte başlama gereği duyduklarını aktaran Kemikkıran, “AK Parti hareketi içerisinde en ufak bir boşluk esneme olmaz. Kararlılıkla, aynı iradeyle, büyük bir motivasyonla bu teşkilatlar inşallah ifade edildiği gibi, söz verildiği gibi olabilecek, alınabilecek en yüksek oy oranıyla inşallah belediyeyi bir kez daha AK Parti belediyeciliğiyle ki bu dönem ki sloganımız “Gerçek Belediyecilik” bu kavramla inşallah devam ettireceğiz. Bundan en ufak bir endişeye sahip değiliz.” diye konuştu.

“DİĞER KAMUOYUNDA ADI GEÇEN ADAYLARLA İLGİLİ HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK.”

Başkan Savran, siyaseti bir yerde bir makam sahibi olmak, birtakım avantajlar elde etmek için yapmadıklarını söyledi.

Siyaseti halka hizmet etmek için yaptıklarını ifade eden Savran, “Ve halka en iyi hizmet edebilecek, halkın teveccühünü almış veya alacak adayları belirlemeye çalışıyoruz. Bu dönemde de genel merkezimizde Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi titiz bir çalışmayla adaylarını belirledi. Aday adaylığı sürecinde tüm aday adaylarımız resmi olarak başvuranlar beni ziyaret etti. Onlarla hatta birlikte resmi programlara katıldık. Hiçbir zaman aramızda bir rekabet yani sosyal anlamda bir rekabet olmadı. Sayın başkanımla defalarca bu konuyu konuştuk diğer kamuoyunda adı geçen adaylarla ilgili hiçbir sıkıntımız yok.”

“NEVŞEHİR'DE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜN OTURMASI GEREKİYOR”

Bir istifa daha geldi Bir istifa daha geldi

Başkan Savran konuşmasına şöyle devam etti: “Biz kendimizi anlatalım, iyilikleri anlatalım, yapacaklarımızı anlatalım takdiri zaten verecek olan yer Sayın Cumhurbaşkanımızdı. Nihayetinde ve onun da bakacağı kriterler, bakacağı ölçütler bellidir. Hiçbir zaman birbirimizi kötüleme, ayrılma gibi bir yola girmedik. Buna girmediğimiz gibi. Bundan sonra da bu bir süreçti aday belirlendi. Bundan sonra da bu adayın AK Parti adına çok kuvvetli bir şekilde seçilmesi gerekiyor. AK Parti'de teşkilat aidiyeti olan kendi memleketine ve davasına adamış hiçbir insan aday belirlendikten sonra o adayın aleyhine çalışmaz. Onunla ayrışmaz, onunla kavga etmez. Biz de bunun bilincindeyiz. Bir de bence artık Nevşehir'de bu demokrasi kültürünün oturması gerekiyor. Sanki insanlar siyaset için birbirlerinin işte kuyusunu kazıyor. Sanki birbirlerine işte arkadan oyunlar çeviriyor gibi bir algı var. Ve duyduğunuz, konuşulan, yapılan dedikoduların büyük bir çoğunluğu da yalan, yani asılsız.” 

Kaynak: MEHMET GÜNAY