Nevşehir Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Lokman Kozan, son günlerde ciddi rakamlara ulaşan sigorta acente işlemlerindeki dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti.

Dolandırıcıların önce vatandaşların kredi kart bilgilerini ele geçirdiğini, sonra ise bir araç sigorta acentesinden fiyat alıyor ve aracını sigorta yaptıracak vatandaşı arayıp, piyasa şartlarının altında sigorta yaptırabileceğini söylediğini belirten Kozan, “Buna aldanan vatandaşlarımız bu öneriyi kabul ettikleri anda hemen parayı yaptırmaları isteniyor. Bu planın birinci kısmı, Daha sonra sigortacıya ulaşan dolandırıcı veya dolandırıcılar, peşin para sigorta poliçesi yaptırıp, başkasına ait kredi kartından bu parayı çektiriyor. Parası, bilgisi dışında çekilen vatandaş şikâyet edince, polise trafik sigortası olduğu için iptal olmuyor ve sigorta parası poliçeyi kesen sigortacıya borç kalıyor. Olanda büyük mağduriyet yaşayan sigortacı ve hiç haberi olmayan vatandaşa oluyor.” dedi.

“SİGORTA İŞLEMLERİNİZİ YÜZYÜZE YAPTIRIN”

60 saniyede Nevşehir gündemi (6 Mayıs 2024) 60 saniyede Nevşehir gündemi (6 Mayıs 2024)

Başkan Kozan, bu tür dolandırıcılık olaylarının tamamen sona ermesinin en temel yolunun sigorta yaptıracak tüm vatandaşların mutlak surette, acente işletmecisi ile yüz yüze görüşmek suretiyle yerine getirilmesinin gerektiğini hatırlattı.

Kozan konuşmasına şöyle devam etti, “Vatandaşlarımız sigorta poliçelerini mutlaka yüz yüze sigorta acentasından yaptırsın, acentacı kardeşlerimiz de kesin bildiği kişiler dışında telefonda işlem yapmasınlar. Biz bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı tüm vatandaşlarımızın uyanık olmasını istiyoruz.”

Editör: Mehmet Günay