Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü`nce düzenlenen 1. Ödüllü Bölgesel Medya Yarışması`nın ödül töreni yapıldı. Törene, Nevşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Haydar Güneyli,

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Başkan Yardımcısı Behcet Alkan, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, NGC yönetim kurulu üyesi Bülent Hezenci, Ali Çamur, Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegesi Alpaslan Körükcü, üyeler Murat Düşmez, Tolga Karaca, Deniz Aral ve Kerem Palancı katıldı. Yarışmada, NGC Başkan Yardımcısı ve Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Behcet Alkan Görüntülü haber dalında birinci oldu.


Erciyes Kardan Adam Tesisleri`nde gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Nevşehir Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmailr Ördü ile Nevşehir, Kayseri, Sivas, Niğde, Kırşehir ve Yozgat`tan basın mensupları katıldı.


Törende konuşan Bakan Yıldız, ödül alan basın mensuplarını tebrik etti. Yıldız, yerel ve ulusal gazetelerin sayı ve okunma oranlarında terslik olduğunu söyledi. Yıldız, TÜİK verilerine göre 2013 yılında yayınlanan gazetelerin yüzde 90`ı yerel, yüzde 3,5`i bölgesel, yüzde 5,8`i ulusal. Gazetelerin okunmasında ise tam tersi bir durum var.

Yerel medya elbette sayı açısından ulusal medyadan fazla olsa da tiraj konusunda durum farklı oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre ABD`de medya ürünlerinin yerel radyo, televizyon, gazete açısından sayılarının arttığını görüyoruz. Bunu da seslerin çeşitliliği olarak adlandırıyorlar. Yerel medyayı besleyen politikalarla beraber lokal medya kurum ve kuruluşları artıyor ve güncel yerini alıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışmaları için çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, yerel basın temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Nevşehir?den NGC Başkan Yardımcısı ve Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Behcet Alkan Görüntülü haber dalında birincilik, Ürgüp İHA muhabiri Şerif Taşar da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Alkan ve Taşar ödüllerini Bakan Yıldız?ın elinden aldı. Haber: Alpaslan Körükcü