Belediye Başkanı Rasim Arı, iftarda ilk olarak 350 Evler Mahallesi sakinlerinin ve ardından Esentepe Mahallesindeki bir site sakinlerinin düzenlediği iftar programlarına katıldı. Arı, iftar öncesi alandaki masaları tek tek gezip, vatandaşlarla sohbet etti. Ezanın okunmasıyla birlikte orucunu vatandaşlarla birlikte açan Başkan Arı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Arı, yan yana evlerde yaşayan insanların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşmaları, çocuklarının komşuluk ilişkileri sayesinde kardeş gibi büyümeleri, birbirlerine sahip çıkmaları ve aynı yemeği paylaşmalarının kültürel zenginliklerimiz arasında olduğunu söyledi.  Toplumları güçlü kılan şeyin; kültürel değerlerin, medeniyet kavramlarının korunması ve sahip çıkılması olduğunu vurgulayan Arı:  “Mahallelerde, apartmanlarda komşuluk ilişkilerimiz ne kadar sağlam olursa toplumsal dayanışmamız, kardeşlik bağlarımızda o denli kuvvetli hale gelir. Ülkemizdeki milli birlik ve bütünlüğün korunmasının yanı sıra geleceğe daha güvenli ve huzurlu bakmak için komşuluk bağlarımızı daha sağlam hale getirmemiz lazım. Bu tür faaliyetlerde şehrimizdeki komşuluk kültürünü daha güçlendirir, kuvvetli hale getirir ve değişime uğratır. “ diye konuştu.

Arı, daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen 1. Kardeşlik İftarı ve Ödül Töreni programına katıldı.

Burada Nevşehir protokolü ve gençlerle bir araya gelen Başkan Arı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfı olan TÜGVA’nın kısa sürede çok önemli başarılara imza attığını belirtti.

Gençliğin, bir ülkenin en önemli enerji kaynağı olduğunu ve bu sebeple TÜGVA’nın önemli bir rol üstlendiğine vurgu yapan Arı, çalışmalarından dolayı TÜGVA yöneticilerini kutladı.

Nevşehir Belediyesi olarak yerel hizmetlerde gençlerin fikirlerine ve sahadan kendilerine iletecekleri bilgilere değer verdiklerini söyleyen Arı: “Türkiye olarak dünyadaki en büyük genç nüfusa sahip ülkeyiz. Bu gerçekten çok büyük bir güç. Dünyada değişimi yakalayacak genç beyinler, küresel aktör olabilme yolunda ilerleyecek genç liderler yetiştirebilirsek o zaman bu genç nüfusumuzla birlikte geleceğimizi garanti altına alabiliriz. Geleceği siz değerli gençlerle birlikte inşa edeceğiz. Gençlerimizin önerileri ve fikirleri bizler için çok kıymetli. Bizlerde Nevşehir’de şehrimizi onlarla birlikte yönetip, şehrimizi onlarla gelecek yıllara hazırlayacağız.” dedi.

Arı, daha sonra TÜGVA tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri ile birlikte ödüllerini verdi.

Arı, yarışmalarda birinci olan öğrencilere aldıkları ödüllerin yanı sıra Nevşehir Belediyesi olarak tatil hediyesi verdiklerini de burada açıkladı.

Programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Feralan, bazı daire müdürleri, TÜGVA İl Temsilcisi Oğuzhan Alkan, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, TÜGVA Yönetim Kurulu Üyeleri, bursiyerler, yarışmada dereceye giren ortaokul ve lise öğrencileri ile aileleri katıldı.