2004 yılından beri kültürel ve sanatsal alanlardaki çalışmalara öncülük eden Nevşehir Belediyesi,  oluşturduğu Mezarlıklar Müdürlüğü ile de cenaze hizmetlerinde önemli bir misyon üstleniyor.

Nevşehir Belediyesi vatandaşların iyi gününde de acılı gününde de yanında

Vatandaşların iyi gününde olduğu kadar, acılı günlerinde de yanında olmayı sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir gereği olarak değerlendiren Nevşehir Belediyesi, Cenaze hizmetleriyle de vatandaşların takdirini kazanıyor.

Nevşehir Belediyesi olarak oluşturduğu ilk müdürlük olarak da bilinen Mezarlıklar Müdürlüğü, cenaze hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülmesi yönünde personeller başta olmak üzere her türlü araç ve gereçlerle donatıldı.

Cenaze sahibinin, Nevşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerinden yararlanmak için sadece Alo 188 Cenaze Hattını araması yeterli oluyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nde alınan cenaze,  cenaze sahibinin istemesi durumunda cenaze yıkama aracı, ölü yıkayıcısı ile birlikte görevlendirilerek cenaze sahibinin evinin önüne kadar gönderiliyor ve bu şekilde cenazenin yıkanarak kefenlenmesi sağlanıyor. Eğer cenaze sahibi, cenazenin morgda yıkanmasını istiyorsa, yine bu istek doğrultusunda Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmete kazandırılan Morg’da cenaze yıkanıp kefenleniyor.

Bu işlemin ardından cenaze, Nevşehir Belediyesi araçlarıyla taşınıyor ve istenilen camide kılınan cenaze namazının ardından defnediliyor.

Nevşehir Belediyesi’nin cenaze hizmeti bununla da sınırlı kalmıyor. Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in talimatı doğrultusunda, Nevşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Feridun Özdemir ve beraberinde görev yapan İmam-Hatip ile birlikte cenaze evini ziyaret ederek taziye dileğinde bulunuyor.

Taziye dileğinin ardından belediye personeli İmam-Hatip, cenaze evinde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıyor.