Her biri 6-7 metre olan ağaçların dikimini Başkan Arı’da izledi.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın daha yeşil bir Nevşehir oluşturmak amacıyla seçimlerden önce gerçekleştireceğini söylediği ağaçlandırma seferberliği başladı.

Bu kapsamda belediye öz kaynaklarından hiçbir harcama yapılmadan temin edilen ve her biri 6-7 metre boyundaki ağaçlar şehrin farklı noktalarına dikiliyor.

Avanos Köprülü Kavşağı’nda Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ağaç dikim çalışmalarını izleyen Başkan Arı, çalışmalara ilişkin birim yetkililerinden bilgi aldı.

Çalışmaları tamamlandığında Nevşehir’in farklı görünüme kavuşacağını belirten Arı, kentteki yeşil alan miktarını da arttıracaklarını vurguladı.

Arı;” Her alanda örnek bir şehir yapmayı planladığımız Nevşehir ağaçlandırma konusunda da Türkiye’ye örnek olacak. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Temiz ve yeşil bir çevrede yaşamak tüm Nevşehirlilerin hakkı. İnsanlarımızın temiz su ve temiz havayla daha fazla buluşması adına ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Hayatın olmazsa olmazını sağlayan temiz hava için ağaçlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız. Şehrimizin her bir noktası pırıl pırıl ve yemyeşil olacak. Bu şehir için ne söz verdiysek hepsinin arkasındayız. Tek tek bunları gerçekleştireceğiz” dedi.