Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 1920 yılında kurulan ve her geçen gün daha da gelişerek günümüzde 13 dilde yayın yaparak, abonesi olan dünya genelindeki birçok TV, gazete ve haber sitesine doğru haberleri en kısa sürede ileten Anadolu Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti’nin en etkili ve güçlü haber kurumu olarak faaliyetini sürdürüyor.

Her yıl dünya gündeminde yer bulan önemli fotoğrafları oylamaya sunarak yılın fotoğraflarını belirleyen Anadolu Ajansı "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki 50 seçkin fotoğrafı, Türkçe ve İngilizce alt yazıyla tüm dünyada oylamaya açtı.

Başkan Seçen, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotoğrafları arasından seçilen ve oylamaya sunulan fotoğraflar hakkında AA muhabiri Behçet Alkan’dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Seçen fotoğrafları inceledikten sonra, haber kategorisinde “Erdoğan’ın seçim zaferi”, yaşam kategorisinde “İki bin yıllık hamamda kış ortasında yüzme keyfi”, spor dalında ise “Atlı akrobat” fotoğraflarına oy verdi.

Seçen, “Devletimizin haber ajansı olan Anadolu Ajansı, göz bebeğimiz. Güvenirliği en üst seviyede olan aynı zamanda ülkemizin ve dünyanın dört bir köşesindeki gelişmeleri doğru ve hızlı şekilde iletiyor. Bu yöndeki başarılarının devamını diliyorum. Tüm fotoğraflar çok güzel ama kategorilerde birer tanesine oy vermemiz gerekiyordu. Emeği geçen tüm AA personelini kutluyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı tarafından, Türkiye’de geçtiğimiz günlerde ilk kez albüm haline getirilen “Gökyüzünden Türkiye” adlı kitabın kapağı ve iç sayfalarında AA Nevşehir Muhabiri Behçet Alkan’ın fotoğraflarına yer verilmiş, bölgemizin tanıtımına önemli katkı sunulmuştu.