Yönetimde hoşgörüyü ön plana aldıklarını söyleyen Bul, “Seçim bildirgemde tüm Ürgüplülerin yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, sadece Ürgüp ortak paydasında buluşan, buluşturan, hoşgörülü bir yönetim sergileyeceğime söz verdim.” diye konuştu.

“Unuttuğumuz neşeyi, eğlenceyi, umudu, tekrar hatırlayalım istiyorum” diyen Bul, Ürgüp’ü mutlu ve gülümseyen, kadını, erkeği, çocuğu, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, girişimcisi, öğrencisiyle tüm Ürgüplülerin, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı bir kent yapmak nihai hedefim. Özel çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapan bir belediyecilik anlayışımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Ürgüp’ün başta turizm, sanayi, ticaret ve tarım alanında tüm faaliyetlerine dokunan, Ürgüp halkının refahını artıracak, temel sorunlara çözüm olacak birçok projeleri olduğunu vurgulayan Bul, “Genellikle bu projelerimizi öne çıkarıyoruz. Ancak bunların yanında yukarıda bahsettiğim sosyal belediyecilik anlayışımızı ortaya koyan projeler de hazırladık.” dedi.

BUL’UN SOSYAL PROJELERİ İNSAN ODAKLI

Projelerini tek tek anlatan başkan adayı Bul, şöyle devam etti:

“Bir kent lokali kuracağız, birlikte eğleneceğiz, bayramlarımızı, milli günlerimizi kutlayacağız. Yaşlılarımızın, çocuklu kadınlarımızın kent lokaline rahat ulaşabilmelerinin sağlamak amacıyla ulaşım için araç tahsis edeceğiz.

Sanatsal ve mesleki yetkinliklerimizi geliştirmek için kurslar açacağız; hep birlikte sanat, müzik, spor yapacağız. Daha çok birlikte olup, birbirimizi daha çok anlayıp, daha büyük bir anlayış ve saygı ortamı geliştireceğiz.

Özel çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz için destek ve geliştirme uygulamaları hayata geçireceğiz.

Kadınlarımızın evlerinde veya dışarıda iş hayatına daha çok katılmalarını teşvik edeceğiz. Her mahallede bir kreş açılmasına ön ayak olacağız. En değerli varlıklarımız çocuklarımızın erken gelişimini desteklerken, işgücüne katılmak isteyen kadınlarımıza zaman kazandıracağız.

Mahallelerimizin parklarını bakacağız, güzelleştireceğiz. Üniversitelerimizle işbirliği içinde öğrenci sayımızı artıracağız. Öğrencilerimizin ulaşım, barınma, beslenme ve iletişim ihtiyaçlarını gözeteceğiz; duraklarıyla, yiyecek büfeleriyle, sıcak çorbalarıyla, internet gibi iletişim olanaklarıyla öğrenci dostu bir kent olacağız.

İlk ve orta öğrenim alanında en az bir marka olmuş kurumu Ürgüp’e çekmeye çalışacağız. Sadece Ürgüp değil tüm çevre beldelerden öğrencilerimizin iyi bir eğitim için her gün çevre illere gitmelerine gerek kalmayacak.

Ramazana girmeden Cumartesi pazarında çorba ikramımız olmuştu. Hem pazarcı esnafımızdan hem de alışverişe gelen hemşehrilerimizden çok olumlu dönüş alınca, projelerimiz arasına kattık; kış aylarında her Cumartesi pazarda sıcak çorba ikram edeceğiz.

Ürgüplüler olarak sahip olduğumuz giyim, oyuncak, bebek eşyası, kitap gibi atıl kaynaklarımızı, ihtiyaçlılarla paylaşmak, iş arayanlarla iş sahiplerini bir araya getirmek üzere fiziksel ve dijital platformlar kuracağız.

Yakın uzak demeden tüm mahallelerimizin sorunlarına muhtarlarımızla ortak çözümler geliştireceğiz. Ürgüp’ün tersine göç merkezi olmasını, gençlerimizin geleceklerini Ürgüp’te bulmalarını sağlayacağız.”

Ürgüp Belediyesi vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek Ürgüp Belediyesi vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek

MECLİS ÜYELERİ ARASINDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ SAĞLANDI

Hızla değişen bir dünyada yaşadığımızı aktaran Bul, “Ürgüp’ün sosyal yaşamı içinde her an yeni ihtiyaçlar doğabileceğinin de farkındayız. Bu ihtiyaçları anında ve doğru tespit edebilmek, bize ulaşabilmesini sağlayabilmek için her kesimden, her meslek grubundan temsilcinin olduğu bir meclis üye grubu oluşturduk. Turizmcilerimiz, mimarımız, sanayicimiz, ev kadınlarımız, çiftçimiz, bankacımız, mali müşavir ve muhasebecilerimiz, doktorumuz, sanatçılarımızdan oluşan meclis adaylarımız, hep birlikte daha güzel bir yaşam vadeden Ürgüp için kollarını sıvadı.

Gururla her yerde vurguladığımız bir özelliğimiz de meclis üyelerimizin kadın erkek eşitliğini belki de tüm ülke çapında en çok gözeten inisiyatif olmamız. Asil meclis üyesi adaylarımızın altısı kadınlardan oluşuyor. Bu anlamda kadınların sesini en iyi duyacak, yeteneklerini, isteklerini en kolay ifade edecekleri ortamı yaratacak yönetim olacağımız konusunda çok iddialıyız.” şeklinde konuştu.

Editör: İsmail Irmak