Ne yazık ki ulusal kanallar arasında giremediğimiz için artık yerel televizyon izleyemiyoruz.

Sohbete konu olduğunda hemen herkes ilimizin mutlaka uyduda bir kanalının olması görüşünde.

Yüzde yüz katılıyorum.

Ama;

Geçen gün hiç üşenmedim evde tüm kanalları tek tek dolaştım.

Şifreli olanlar hariç-onları açamıyoruz- 275 kanalı izledim.

Eğer “diyelim ki” Nevşehir´de kanalımız uyduya çıktı, eğer böyle yayınlar yapılacaksa şimdiden söyleyeyim hiç uyduya muyduya çıkmayalım arkadaş.

Mübalağa etmeden yazıyorum isteyen bakabilir.

Bilinen ulusal kanalları geç, spor ve haber kanallarını da atlayalım, birkaç tane büyük şehir kanallarını da saymazsak-- ki bunların sayısı hadi 50 diyelim—geriye kalan 225 kanaldan bahsediyorum.

Aman Allah´ım inanılır gibi değil!

Bir kanalda;

Başında takke, sakalı beline kadar cübbeli bir amcam bağırıyor “al gardaşım al, bu incir çekirdeği ölüm hariç her derde deva ne bekliyon, ara şu kadarı 100 lira sana yanında şunu da bedave gönderiyom, beğenmedin mi gönder hepsini bedavanın da parasını vereceğim 160 lira ödeyeceğim, daha ne duruyosunuz gardaşım.”

İnanın aynen böyle.

Bir başka en az yirmi kanalda elektrikli testere satışı ki hepsi de kendisininkinin en iyi olduğunu söylüyor, yanında da bilemem şu kadar hediye.

Birçok kanalda hareketli yirmi tane birbirinin aynı gibi görünen şekiller ama iki tanesi farklı ki en kötü ihtimalle iki farklı resmi 3 dakikada herkes bulur ve adamlar 17.500 lira veriyor bulana fakat benim izlediğim süre içinde en az 20 kişi aradı fakat doğru iki farklı resmin numarasını söylemedi.

Yerseniz yandınız.

Çünkü gaza geliyorsunuz “yahu nasıl bilemezsiniz salak bu arayanlar” diye saldırıyorsunuz telefona işte o an yandınız demektir. Çünkü dakikası 4 tl den artık kaç dakika bekleyecek ya da oyalanacaksınız Allah bilir, sonra da ya beklemeye alınacak canınızdan bıkacaksınız kapatacaksınız ya da oradan oraya, oradan oraya aktarılmaktan başınız dönecek belki de yarım saat sonra kızıp kapatacaksınız bu arada dakikası 4 liradan ne kadar yazdıysa artık.

Bilmem kaç kanalda cinsel performansı artırıcı çeşit çeşit haplar.

Bilmem kaç kanalda sadece şarkı türkü.

Bilmem kaç kanalda elektronik ezan ve dua okuyan seccadeler.

Bilmem kaç kanalda her derde deva bitkisel ilaçlar.

Bilmem kaç kanalda tarot falı açan medyumlar.

Bilmem kaç kanalda 10 tanesi 100 liraya bal. Bu kadarla kalsa iyi de yanında birkaç tane de hediye yani balın kilosu 5 liraya ya geliyor ya gelmiyor YERSEN.

Tüm bunlardan daha elim ve vahimi;

Televizyonlarda PARA SATIYORLAR KARDEŞİM PARA.

Evet yanlış okumadınız. Resmen para veriyorlar. KREDİ yani.

Gözlerime inanamadım, arıyorsunuz ihtiyacınıza göre 50.000 liraya kadar para dağıtıyorlar nasıl mı oluyor valla benim aklım almadı armayı da düşünmedim isteyen kanalları gezer bakar.

Şimdi tüm bunlara RTÜK ne diyor bilmiyorum.

Böyle ulusal kanal olacaksak hiç olmayalım daha iyi.

Bu yozlaşma nasıl başladı ve nereye kadar gidecek bilmiyorum ama Allah ıslah etsin sonumuz kötü.