Doğu Türkistan Ulemaları Derneği’nin önemli isimlerinden Alimcan Buğda, Nureddin Yıldız, Abdulaziz Kıranşal ve Nureddin Soyak’ın konuşmacı olarak katılacağı programın takdimini İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yapacak.

9 Mart 2024 Cumartesi günü saat 19:30’da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak programa tüm Nevşehir halkı davet edildi.

Yaklaşık 200 yıldır işgal atında olan  ve 1949’da Çin’in ilhak ettiği Doğu Türkistan’da İHH uzun yılladır aktif faaliyet sürdürüyor.

İHH, Doğu Türkistan’daki mazlumlara yönelik insani yardımların yanı sıra kardeşlerimizin yaşadığı zulme dünya kamuoyunun dikkatini çekebilmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Öğrencileri sevindiren hediye Öğrencileri sevindiren hediye

Konferanslar, protesto ve yürüyüş eylemleri düzenleyen İHH, raporlar hazırlayarak Çin’in hak ihlallerini  belgeleyip, zulmü durdurmak için çaba harcıyor.

 İHH ayrıca, Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı aileler ile eğitim gören Doğu Türkistanlı öğrencilerle ilgilenerek maddi-manevi destekler sunuyor.

Editör: İsmail Irmak