Ücret adaletsizliğiyle ilgili yapılan açıklamada bakanlığın ücretlerle ilgili yeni düzenlemeleri bir an önce yapması gerektiği bildirildi.

Nevşehir’de bugün vefat edenler (27 Nisan 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (27 Nisan 2024)

Açıklamada, "11.11.2023 tarihli ve 32366 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16. maddesinin üçüncü fıkrası yeniden düzenlenmiştir.

Eğitim Bir-Sen olarak, söz konusu değişikliği hukuka aykırı bularak yargıya taşımıştık. Davanın kabulü hâlinde Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilen bütün öğretmenler 27 saat, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilen bütün öğretmenler de 36 saat ek ders ücreti alma hakkına kavuşacaktır.

Diğer taraftan, salt belli bir genel müdürlük bünyesinde yapılan kurumsal görevlendirmelere ücret ödendiği, ek ders ücreti ödemesinin belli bir tanımlanmış göreve özgülenmediği durumlarda, genel müdürlükler arasındaki görevlendirmelerin yapılan işten bağımsız olarak eşit olarak ücretlendirilmemesi hakkaniyete aykırılık oluşturmaktadır.

Bakanlık uhdesine verilmiş görevlerin ifasını teminen öngörülmüş ek ders ücretlerinin, bütün genel müdürlüklerdeki benzer görevlendirmeleri ve kadroları kapsamamasının izahı mümkün değildir. Bu hususta bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimiz devam etmektedir. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilen personelin haklarının korunması ve geliştirilmesi yönünde sergilenen yapıcı ve olumlu tavrın diğer genel müdürlükler bünyesinde çalışan personel yönünden de ortaya konulması konusunda haklı beklenti bakanlıkça karşılanmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İSMAİL IRMAK