Eğitim-İş İl Başkanı İbrahim Demir ve sendika yöneticileriyle bir araya gelen Yıldırım eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Yıldırım, “Sendikamızın kurulduğu günden bugüne kadar eğitim alanındaki bütün sorunları öğrenebilmek ve bu konuda çözüm önerilerini almak için Nevşehir’de bulunuyorum. Bu bölgede yaşayan insanlarımızın eğitimle ilgili sorunlarını da toparlayarak bir rapor oluşturarak bu raporumuzu Milli Eğitim bakanlığına sunmak istiyoruz. Milli Eğitim bakanlığının elindeki kadroların bu konuda yeterince hazırlıklı olduğunu düşünmüyorum. Hem kadro bakımından, hem eğitim binaları konusunda bir takım sıkıntıların burada da sürdüğünü görmek mümkün” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 2023 Vizyonuna ilişkin eleştirilerde de bulunan Genel Başkan Orhan Yıldırım, “Milli Eğitim Bakanı 2023 vizyonu adı altında bir rapor yayımladı. Vizyon belgesinde aktarılan konuların güzel şeyler olduğunu görüyoruz. Ancak bunların gerçekleştirilme yüzdesine baktığınızda ise düşük görüyoruz. Hem mali açıdan durumu yok. Eğitim öğretimle ilgili değiştirmeyi düşünülen şeylerle ilgili ise alt yapı yok. Tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir konuya sadece kendi kadroları ile hazırlattıkları bir vizyonun ne kadar geçerli olacağı belli değil. Türkiye’de açılmış olan imam hatip okullarının sayısını normal bir seviyeye getirmeden, sınav sistemini kaldırmadan Türkiye’ye çağ atlatacağız demeniz mümkün değil. Üstelik bu vizyon açıklamalarında Vakıflardan, Cemaatlerden vazgeçme yok. Bu vakıflarda çocuklarımıza verilen değerler eğitimi adı altındaki eğitimin çocuklarımızın zihnini bulandırdığını görüyoruz. Çocuklarımızın bilimsel düşünceden uzaklaştırdığını görmekteyiz. Bakanlığın üç dört yılda eğitimi Avrupa seviyesine getireceğini açıklaması doğru değil. Bir an önce gerçekçi sorunlara eğilinmesini bekliyoruz” diye konuştu.