Altınyıldız Koleji’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Mutlu çocukların okulu Altınyıldız Kreş ve Anaokulu’nda bilginin davranışa dönüşmesi çocuklarımızın yaşayarak, eğlenerek öğrenmesi için, sarı renk etkinliği ile renk kavramını olarak somutlaştırmaya çalıştık.

Ardından çocuklarımızın zihninde ilk ana renklerimizden sarı rengimize giriş yaptık. Etkinliğimiz ile beraber göz koordinasyonumuzu geliştirip, çeşitli görseller ile süsleyerek çalışmamızı gerçekleştirdik. Yaptığımız bu çalışmada renklerin beyin gelişimine, yaratıcılığa, verimliliğe ve öğrenmeye faydasını dikkate alarak destekliyoruz.

Renklerin, çocukların dünyasında önemi büyüktür. Çocukların bilişsel ve motor gelişiminde kritik önemi vardır. Bazı renkler uyarırken bazı renkler rahatlatır. Çocukların öğrenmesinde ve pekiştirmesinde olumlu etkiler yaratır. Renklerin motivasyonu ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı etkisi vardır.

Bu etkinlikle beraberde hangi nesnelerin sarı olduğunu, hangi nesnelerin aynı renge göre sınıflandırılması gerektiğini, farklı nesneleri ise renklerine göre ayırmayı öğrendik. Neşe dolu günlerimiz olsun.”