Altınyıldız Koleji 12. sınıf öğrencilerinin üniversite sınavlarında yaşayabilecekleri ve tüm öğrencilerin başarılarında büyük bir etkiye sahip olan sınav kaygısını azaltmak amacıyla üniversitede gerçekleştirilen sınavda öğrencilere gerçek sınav koşulları oluşturulmaya çalışıldı. Prova sınavda 150 öğrencinin katılımıyla TYT ve AYT sınavları iki oturum şeklinde yapıldı.

Altınyıldız Koleji, öğrencilerin her an yanında olan idareci, öğretmen ve veliler ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne teşekkür edip bütün öğrencilere girecekleri sınavlarda başarılar diledi.

Altınyıldız Koleji öğrencileri 2020 üniversite sınavlarında çeşitli alanlarda Nevşehir birinciliklerini elde ederek, üniversite yerleştirme sonuçlarında, Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe, Cerrahpaşa, Ankara Tıp, İTÜ, Gazi, Sabancı gibi Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleşti.

2021 Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday belirleme sınav sonuçlarında öğrenciler; Nevşehir 1.si, sözel Türkiye 12.si, eşit ağırlık Türkiye 29.su, genel sıralamada Türkiye 45.si oldu. Türkiye geneli ilk 1.000’de 4,  ilk 10.000’de 12, ilk 20.000’de 24 ve ilk 30.000’de 32 öğrenci yer aldı.