Almanya'nın Pforzheim şehrinde kurulu bulunan Hilda Gymnasium okulundan öğretmen ve öğrenci heyeti Özel Altınyıldız Koleji'nin misafiri olarak 19.03.2019 / 26.03.2019 tarihleri arasında Nevşehir'e geliyor.

Fen-Anadolu Lisesi düzeyinde, 1051 öğrencisi bulunan Hilda Gymnasium'dan gelecek heyet ile eğitim ve kültür etkinlikleri yapılacak. Altınyıldız Liselerinde ders ve etkinliklere katılacak Alman öğrenciler, bölgemizin güzelliklerini yakından görme fırsatı bulacaklar.

Nevşehir Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Pforzheim şehrinden gelecek öğrenciler, Altınyıldız Koleji öğrencilerinin evlerinde ağırlanacaktır.

Hazırlanan program çerçevesinde Nevşehir ve ilçelerini gezecek gruba, onları misafir eden öğrencilerimiz de eşlik edecektir.

Altınyıldız Eğitim Kurumları olarak Nevşehir'in Kapadokya'nın ve Türkiye'nin tanıtımı için her türlü gayreti gösteriyoruz. 21 yıldız süren Kardeş okul uygulamalarımızla yüzlerce Türk ve Alman öğrenci değişimi yapılmış, kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin Türk-İslam misafirperverliğinin örnekleri yaşatılmıştır. Uluslararası alanda Milli Şuurumuzu geliştirerek, Eğitim ve kültürümüzü paylaşıyoruz.