Yapılan açıklama şu şekilde: Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak yenilikçiliğin her zaman ve her anlamda takip etmekteyiz. Bu bağlamda öğrencilerimizin ilgi ve becerilerine göre oluşturduğumuz kulüp faaliyetlerimizden olan Okçuluk Kulübü etkinliklerimiz öğrencilerimizden yoğun ilgi görmektedir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak amacımız okçuluk sporunu tanıtarak temel bilgi ve tekniklerini öğreterek konsantrasyon, koordinasyon, denge ve zihinsel mukayese gücünü geliştirmektir. Okçuluk sporuyla vücuduna hâkim olması, sabırlı olması, stresle baş etmeyi öğrenmesi ve zorlukları yenmesi amaçlanmaktadır.

Okçuluk sahamızda öğrencilerimiz uzman eğiticilerden okçuluk dersleri almaktadırlar. Bu ata sporumuz öğrencilerimizi birçok yönden geliştirecektir. Çünkü Okçuluk dikkatin bir yöne odaklanmasını sağlar ve uzun süreli yoğunlaşma kazandırır. Amaçlı, planlı ve düzenli çalışmayı öğretir. Sabretmeyi ve sabırlı çalışmayı öğretir. Başarmak için ilk önce kendimizi aşmak gerektiğini öğretir. Sürekli mücadeleyi, pes etmemeyi ve hiç yılmama yeteneğini kişiye kazandırır. Kişinin zihinsel düşüncesiyle fiziki hareketlerini olumlu yönde geliştirebileceğini öğretir. Vücuda uzun süreli dayanıklılık kazandırır. Omuz, sırt ve bacak kaslarını güçlendirir. Aynı anda birçok hareketi kontrol altında çalıştırabilmeyi öğretirken, beyni daha fazla çalıştırıp sürekli zinde tutar. Zihinsel antrenmanların sonunda; hafıza, algılama, hissedebilme, hareketlerimizi kontrol altında tutabilme gibi birçok becerimizi çok fazla geliştirir.

Okçuluk kulübümüze ilgi gösteren veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.