Yapılan açıklama şu şekilde: “Altınyıldız İlköğretim Kurumu Yıllarca futbol okul takımlarımızda ve Altınyıldız Gençlik ve Spor kulübünde U11 ve U12 takımlarımızda ve U13’tede Nevşehir Belediyespor formasını terletmiş okulumuz öğrencilerinden 2005 doğumlu Efekan Karayazı süper ligin köklü takımlarından Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Bugün arkadaşları ve öğretmenleri ile vedalaşan öğrencimiz adına Altınyıldız ailesi olarak çok mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz.

Beden eğitimi öğretmenimiz Rahmi Özdemir, ‘Arkadaşları ve Öğretmenleri ile vedalaşan Efekan’ı bugün İstanbul’a yolcu ettik. Öğrencimize bize yaşattığı şampiyonluklar ve başarılardan sonra bu gururu da bizlere yaşattığı için onunla onur duyuyoruz. Bize yaşattıklarını Fenerbahçe’de de yaşaması ve yaşatması dileğiyle bundan sonraki kariyerinin başarılar ile dolu olmasını temenni eder sonsuz başarılar dilerim. Ayrıca Efekan’ın futbolunun gelişmesinde bizlere her anlamda yardımcı olan karakter olarak da son derece kaliteli bir evlat yetiştiren ailesine bugünlere gelmesinde emeği geçen Nevşehir Belediyespor alt yapı hocalarına ve Kurum Müdürümüz Mehmet Eravcı’ya teşekkür ederim’ ifadelerine yer verdi.

Veda toplantısında Kurum Müdürümüz Mehmet Eravcı, ‘Efekan yıllardır yetiştirdiğimiz binlerce Altın yıldızın bir yıldızı olarak Fenerebahçe Spor Kulubüne gidiyor. Öğrencimizin şimdi olduğu gibi her zaman başarılarıyla ve güzel karakteri ile hep kendisinden söz ettireceğine ilerleyen yıllarda futbol adına çok güzel işler yapacağına inanıyorum, Kaptanımıza yeni yaşamında başarılar diliyorum’ dedi.

Altınyıldız ailesi olarak Efekan’a başarılı ve bol gollü yıllar diliyoruz.”