ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kala Altınyıldız Koleji öğrencilerinin de heyecanlı bekleyişi artıyor.

Altınyıldız Kolejinden yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi bireysel ve toplu başarıda göz kamaştırıyor.

• Her yıl olduğu gibi bu yılda çok önemli Türkiye dereceleri bekleyen ayrıca açıklanan üniversite yerleştirme puanlarında farklı puan türlerinde Nevşehir 1.’likleri,2.’likleri ve 3.’lükleri ile pek çok dereceleri elde eden okulumuz ilk 1000’de 2 öğrenci ilk 10.000’de 12 öğrenci ve daha pek çok önemli dereceleri elde etme başarısını göstermiştir.

• 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Nevşehir’de ilk 250 öğrencinin 49’u Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesinden olmuştur.

• Altınyıldız toplu başarıda açık ara yine en önde yer almıştır.

İşte Türkiye dereceleri kazanarak Nevşehir’de ilk 250’ye giren 49 Altınyıldızlı şampiyonumuz:

İlayda Nur Pekgöz, Emre Biçkes, Fatma Duygu Demirkol, İlayda Yayvan, Melih Gültekin, Ömer Faruk Aysin, Mehmet Alpkağan Kaban, Arda Yalçın, Mevlüt Emre Gürsal, İlknur Ece Güvenç, Ömer Umut Acer, Yunus Emre Aşıcı, Cebrail Sarı, Bengü Aybüke Keleş, Nazlı Berya Tartar, Ali Baran Yumuş, Pembe Gül Akçakaya, Celalettin Dursun, Zehra Balkanlıoğlu, Berk Can, Ergün Ceylan, Sıla Sönmez, Ecem Öztürk, Orhan Avunduk, Raif Can Kunduracı, Arda Kaya, Alime Sude Güler, İremnur Gövercin, Dorukan Kılınç, Cansu Şardağ, Mert Meriç Karabıyık, İrem Ceren Çavdar, Berk Karaduman, Osman Baran Ersoy, Gül Beste Özdemir, Ela Altuner, Umay Zişan Yılmaz, Emre Kaan Özkan, Melike Karaca, Rüya Evci, Gülşen Koçak, Dolunay Yılmaz, Berra Ağır, Ayşe Nur Akdemir, Gökçen İrem Dönmez, Kübra Sultan Bozkurt, Burak Ok, Kübra Nur Avcı ve Yusuf Can Gökçe.

• Türkiye’de ilk bin dereceye 2 öğrenci yerleştirerek Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi bu alanda da Nevşehir’in en başarılı lisesi olmuştur.

Ömer Faruk Aysin, AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri testinden oluşan toplam 80 sorunun tamamını doğru cevaplayarak AYT’de en başarılı öğrenciler arasında yer almıştır.  

Fatma Duygu Demirkol, AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) de 80 soruda Matematik 1 yanlış, Fen Bilimleri ful.

Cebrail Sarı, AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) de 80 soruda 1 Biyoloji yanlış, Matematik ful.

Emre Biçkes, AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) de 80 soruda 2 Biyoloji yanlış, Matematik ful.

Mehmet Alpkağan Kaban, AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) de 80 soruda 1 Matematik boş, 2 Fen Bilimleri yanlışı.

Melih Gültekin, AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) de 80 soruda 3 Fen Bilimleri yanlışı.

2020 YKS’de öğrencilerimizin Türkiye dereceleri şu şekildedir:

Y-EA Türkiye 400.lüğü, Y-SAY Türkiye 415.liği, SAY – Türkiye 570.liği, EA Türkiye 576.lığı, Y-SAY Türkiye 934.lüğü, Y-TYT Türkiye 1090.lığı, Y-TYT Türkiye 1137.liği, SAY Türkiye 1149.liği, Y-SAY Türkiye 1220.liği, SAY Türkiye 1567.liği, Y-TYT Türkiye 1689.luğu, Y-TYT Türkiye 1908.liği, DİL  - Türkiye 2952.liği, Y-SAY Türkiye 3609.luğu, Y-SAY Türkiye 4196.lığı, Y-SAY Türkiye 4441.liği, SAY Türkiye 4498.liği, SAY – Türkiye 5045.liği, SAY – Türkiye 5422.liği.

• Altınyıldız Fen ve Anadolu Liseliler 2020 üniversite sınavlarında çeşitli puan dallarında Nevşehir 1.si 2.si ve 3.sü olarak Türkiye dereceleri kazandılar.

Altınyıldızlılar; Eşit Ağırlık Nevşehir 1.si, Fen-Matematik Nevşehir 2.si ve3.sü, Yabancı Dil Nevşehir 1.si ve daha bir çok dereceyi kazanma başarısı göstermiştir.

• 2020 TYT ve AYT’de Nevşehir birincilikleri, ikincilikleri, üçüncülükleri ve onlarca Türkiye derecesi elde eden Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri aldıkları muhteşem sonuçla Türkiye’nin en iyi üniversitelerini tercih edebilme başarısı gösterdi.

Şimdi ise öğrencilerimizin elde edilen bu derecelerle KOÇ, ODTÜ, BİLKENT, HACETTEPE, BOĞAZİÇİ, İTÜ gibi üniversitelerin yanı sıra; Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerdeki Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinin Tıp Fakülteleri, Hukuk Fakülteleri, Mühendislik Fakülteleri, Mimarlık Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakülteleri, Eczacılık Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri ve diğer fakültelerine yerleşme beklentisi ayrı bir heyecanı beraberinde getirmiştir.

Kısa bir süre içerisinde açıklanacak üniversite yerleştirme sonuçlarının tüm öğrencilere, velilere, Nevşehir halkına ve ülkemizin geleceğine hayırlı olması temennisi ile öğrencilerimizle gurur duyuyor ve bu süreçte emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.”