Yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu LGS Türkiye ve Nevşehir 1.si öğrencimiz Gökay Nuray ve sadece 1 boş yapan öğrencimiz Mehmet Korkut Arıer bugün tercihlerini yaptı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu LGS Türkiye ve Nevşehir 1.si öğrencimiz Gökay Nuray bu yıl katıldığı Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatlarında Türkiye 9.su, Türk Beyin Takımı Olimpiyatlarında Türkiye 11.si (Temmuz ayında yapılacak olan Dünya Beyin Takımı seçmelerine katılmaya hak kazanmıştır.) olmuştur. Öğrencimiz Gökay Nuray’a İstanbul’da katıldığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ARGEM) mülakata kalan 40 öğrenci arasında olup okul tercihi olarak da İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih etmiştir. Sadece 1 boş bırakarak 495,0473 Puan alan öğrencimiz Mehmet Korkut Arıer ise yine İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih etmiştir.

2018-2019 öğretim yılında yapılan Liselere Giriş Sınavında (LGS) Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi Gökay Nuray 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olmuştur. Nevşehir'in yıllardır en başarılı okulu olan toplamda 61 Türkiye birinciliği kazanan Altınyıldız İlköğretim Kurumu LGS sonuçlarına göre;

20 Altınyıldızlı Öğrenci Yüzde 1’lik

31 Altınyıldızlı Öğrenci Yüzde 2’lik

40 Altınyıldızlı Öğrenci Yüzde 3’lük

74 Altınyıldızlı Öğrenci Yüzde 10’luk

dilimde yer alarak, Galatasay Lisesi, Altınyıldız Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Kayseri Fen Lisesi, İstanbul Kabataş Lisesi, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Nevşehir Fen Lisesi gibi Türkiye’nin en başarılı okullarına girmeye hak kazanmıştır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizin anneleri Nilgün Nuray ve Rukiye Arıer’ı tebrik ediyoruz.”