Altınyıldız Koleji 9.sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinden Hatice Taksu, “Atatürk hakkında ne söylemek isterdiniz?”sorusunu bazı idareci ve öğretmenlere yönelttiler.

İşte cevaplar;

İstiklal Mücadelesinin başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir komutan ve devlet adamı olmasının yanı sıra; cesareti, azmi ve kararlılığı ile tüm dünya halklarının takdirini kazanmış, sevgi ve saygısına mazhar olmuş bir liderdir.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileri görüşlülüğü, azmi, kararlılığı, cesareti ve vatan sevgisi ile tüm dünya halklarına önder, tüm mazlum milletlere umut ışığı olmuştur.

Yaşadığı yüzyıla damgasını vuran ve tarihin en büyük liderleri arasında yerini alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak en asli görev ve sorumluluklarımızın başında gelmektedir. 

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

Büyük Önder ATATÜRK, Ruhun şad olsun.

Serhat İğdeci, Altınyıldız Koleji Genel Müdürü

Atatürk’üm,

Benim vatanımı kurtaran, kendini vatanı için feda eden Atam…

Kurduğun Cumhuriyet, yaptığın ilke ve inkılâplar, yazdığın kitaplar, savaştığın cepheler, çok değer verdiğin Türk insanı ve fikirlerin, tüm dünyada sahip olduğun ve ülke olarak sahip olduğumuz saygınlığımızın yüzyıllar boyu sürmesi için çalışıyoruz, gözümüz hep yükseklerde. Sen yerinde rahat uyu, emanetinin bekçisiyiz Atam.

Bu vatan için, Canımız feda…

Özkan Kılınç, Altınyıldız Koleji Lise Müdürü

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e

Biz Türk ulusuna böylesi güzel bir demokrasi ve özgürlükler ülkesi hediye ettiğiniz için ömrüm boyunca müteşekkir kalacağım.

Gösterdiğiniz ufukta, bizlere açtığınız bilgi yolunda bir nefer olarak hayat boyu öncelikli olarak benim sevdiğim veciz sözünüzden hareketle öğrencilerime; “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini sonrada istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.” fikrinizi işlemekten gurur duyuyorum.

Türkan Yavuz, Altınyıldız Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı

Sevgili Atam,

95 yıl önce kurduğunuz sistem ve öngörünüz sayesinde ülkemizin bulunduğu konum için size ne kadar teşekkür etsek az olur.

Kelimelerle anlatılamayacak bir liderlik ve düşünce kapasitesine sahip olduğunuz tüm dünya tarafından kabul edilmiş ve takdir görmüştür.

Emanetiniz emin ellerde, tüm varlığımızla korunuyor. SAYGILARIMLA..

Korhan Aslaner, Altınyıldız Koleji Müdür Yardımcısı

ATAM,

Bir insan ancak bu kadar güzel gidebilirdi. Bir insan ancak bu kadar ölümsüz olabilirdi. Sen arkanda bir sürü Mustafa Kemaller bıraktın. Bizler senin yolundan şaşmadan, gösterdiğin hedefe yürüyeceğimize ant içeriz. Sen, her gün doğan güneş gibi, yeşeren ağaçlar gibi canlısın kalbimizde. Çizdiğin yol yolumuzdur ve varlığımız Türk varlığına armağandır.

Sen rahat uyu ATAM.    

Aykut Değerlier, Altınyıldız Fen Lisesi Müdür Yardımcısı

Mustafa Kemal Atatürk'e

Sizin ve askerlerinizin bu topraklar icin yaptığınız fedakârlıklara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir öğretmen olarak vatanının, bayrağının, özgürlüğünün kıymetini bilen, sizi ve ilkelerinizi kendine ışık edinen nesiller yetiştirmek ve emanetinize sahip çıkmak öncelikli amacımızdır.

Ruhunuz şad olsun

Hatice Taksu, İngilizce Öğretmeni

Sevgili ATAM,

Gösterdiğin yolda, gösterdiğin hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi de bu doğrultuda yetiştirmek en büyük hedefimiz.

Sizi saygıyla anıyoruz

Melih Özyiğit, Matematik Öğretmeni

Sevgili Atam,

Ay yıldızlı al bayrağımın altında özgürce yaşıyorsak şu an Sen ve yiğit askerlerin sayesinde..

Sana minnettarız Atam.

Ailem mübadele göçmeni. Senin doğup büyüdüğün topraklardanız yani. Dedemden dinlerdim küçükken seni, kurtuluş savaşımızın mimarı, dünyanın tek lideri. Keşke derdim o mavi gözlerindeki parıltıyı ben de görebilseydim. Her gün söylediğimiz o marşı senden o gururlu sesinden duyabilseydim… Seni görmeden sevdik biz Atam ve seni çok özlüyoruz.

Bizim için sen asla ölmedin. Sadece vücudun yok aramızda. Fakat düşüncelerini, gösterdiğin yolu ve hedeflerimizi biliyor, onlar için çalışıp çabalıyoruz. Emanetlerine sahip çıkacağız merak etme Atam.

Nazmiye Türkoğlu, Fizik Öğretmeni

Sevgili Atam;Seni her andığımda sana tekrar tekrar minnet duyuyorum.Bugün çağdaş bir Cumhuriyet kadını, annesi ve öğretmeni olabildiysem, senin sayendedir. Bu hediyeyi de Türkiye Cumhuriyeti’ne yüzü aydınlığa dönük, özgüvenli, merhametli, zihni berrak gençler yetiştirmek için kullanmaya çalışıyorum. Bize büyüklerimizin devrettiği bayrağı, biz de senin ilkelerini gerçek anlamda anlayan ve uygulayan gençlere devretmeye hazırlanıyoruz. Onların bu bayrağı alınları ak bir şekilde taşıyacaklarından eminim. Ömrümün sonuna kadar senin yolundan gideceğime söz veriyorum.

Gonca Altuntaş, Almanca Öğretmeni

Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının ardından tam 80 yıl geçti. Ardından pek çok acı dolu söz söylendi; şiirler romanlar yazıldı. Acaba Atatürk’ün Türk halkına anlatmak istedikleri yeterince anlaşıldı mı? Mustafa Kemal’i anlamak; onun ülküsü doğrultusunda yaşamak, çalışmayı, gelişmeyi, geliştirmeyi yaşam biçimi haline getirmektir. Mustafa Kemal’i anlamak onun ve aziz şehitlerimizin hatıraları üzerinden ucuz siyaset yapmak değil; devrimlerinin izinden yürüyerek bu güzel ülkeyi ve bu aziz milleti tüm dünya içerisinde hak ettiği yere ulaştırabilmektir. 

Dilek Sarıtosun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

Başöğretmen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ben tohumlarını sulayıp yeşerttiğin Cumhuriyetin öğretmeniyim.

Senin izinden yürüyecek olan milyonlarca gencin öğretmeni olarak Sen geçmişimizle övündüğümüz, geleceğimize yön verdiğimiz dev bir çınar, yol göstericisin.

Sen bu günleri bize veren, her güne refah dolu uyanmamızı sağlayansın.

Bugün bu vatanda özgürce yürüyorsam, nefes alıyorsam, fikirlerimi korkusuzca söylüyorsam bunlar senin kurduğun cumhuriyet sayesinde.

Bizler temellerini attığın Cumhuriyetin öğretmenleri olarak senin inkılâplarınla yeşerecek, öğütlerini dinleyecek, vatanını ve cumhuriyetini canları pahasına koruyacak nesiller yetiştirmek için çaba sarf edeceğimize söz veriyoruz.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, kanını ve canını adadığın bu vatanın bir karış toprağına zarar gelmeyecek, Sen ve inkılâplarını biz öğretmenler öğrencilerimizle birlikte sonsuza dek yaşatacağız.

Sen aynı zamanda bizim başöğretmenimizsin. Biz her şeyi senden öğrendik ve öğrenmeye devam edeceğiz. Sevgilerimle.

İbrahim Demir, Tarih Öğretmeni

Başöğretmenime;

Bir sözünüzü okumuştum " Beni anlatacaksanız öğretmenliğimle anlatın ! " demişsiniz. Bir ulusu yok oluştan kurtaran ve dünyanın takdirini kazanmış bir liderin öğretmenlikle anılmak istemesi mesleğime olan inancımı ve sevgimi artırdı. Başöğretmenim, fikirleriniz, duygularınız anlıyor, bana ışık olan bu yolda yürürken hep yanımda hissediyorum. Sevgi, minnetle anıyorum.

Gönül Saray, Rehberlik Öğretmeni

Sevgili ATAM,

Size olan minnettarlığımızı sonsuza kadar ödeyemeyiz, bu nedenle yaşadığımız sürece size olan saygımız ve sevgimiz asla azalmayacak. Sizi hep minnetle hatırlayacağız, yüreğimizde yaşatacağız. Bize bu güzelim ülkeyi ve cumhuriyeti bıraktığınız için, size olan minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğiz. Ancak emanetinizi korumak ve kollamak daha da ileri götürmek için var güzümüzle çalışacağız. Size olan sevgimiz ve saygımız sonsuza dek sürecek, sizleri hep minnetle hatırlayacak ve yüreğimizde yaşatacağız. 

Cihat Yir, Biyoloji Öğretmeni

Ulu önderimiz, Atamız;

Emek verdiğin cumhuriyet yolunda, hiç durmadan yürüyeceğiz. Daimi hedefimiz ilke ve inkılaplarını korumak, nesilden nesile aktarmaktır.

Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz

Tuba Tüfekyapan, Kimya Öğretmeni

Ben bir Türk genci olarak ölümünün üzerinden 80 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin Atası olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadıkları ve yaşattıkları ile tarihe geçmiş tarihe geçmekle kalmayıp gönüllerimize yer edinmiş şahsiyet sahibi saygıdeğer bir milletin saygıdeğer evladı ve kahramanının düşüncelerinden gidiyorum…

Elif Partal, Beden Eğitimi Öğretmeni

Yürüyeceğimiz vatan yolunda bize ışık olan Atam'a!

Bize hediye ettiğiniz geleceği ve bu vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Bize armağan ettiğiniz bu yurdu bilim ve teknoloji ile daha fazla geliştirecek çizdiğiniz yolda en emin adımlarla yürüyeceğiz ”Cumhuriyet düşüncesi hür, anlayışı hür vicdanı hür nesiller ister“

Sözünüz ile sizin aydınlattığınız geleceğe faydalı olmak umuduyla…

Sizi Asla Unutmayacağız!

Altınyıldız Koleji 9.Sınıf Ögrencileri