Yapılan açıklama şu şekilde: “Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7.Sınıf öğrencisi Kaan Civan 22-24 Mart 2019 tarihlerinde Mersin’de gerçekleşen Türkiye Arena Uzun Kulvar 13-14 yaş yıldız erkekler Yüzme Şampiyonası ve Milli takım Seçmelerinde 200 metre Kelebek stilde Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya almıştır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7.Sınıf öğrencisi Kaan Civan Nevşehir Gençlik ve Spor Yüzme Kulübü adına katıldığı Mersin’de düzenlenen Türkiye Şampiyonalarına 3 farklı stilde katılmış 200 metre Kelebek stilde Türkiye Şampiyonu olarak Altın madalya, 200 Metre Karışık ve 100 metre Kelebek stilde ise bronz madalya almıştır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı yaptığı açıklamada, ‘Çalışarak, azimle nelerin başarılabilineceğini bir kez daha görmüş olduk. Öğrencilerimizin son yıllar içerisinde aldıkları yüzme derecelerine Türkiye Şampiyonluğunun da eklenmesi bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin yüzme branşında gelişmesini sağlayan, bizleri Ulusal ve Uluslarası müsabakalarda temsil edecek seviyeye getiren ve yüzme havuzunu Nevşehir’e kazandıran Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine, Öğrencimizin Antrenörü Emre Cıncık’a, öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen okulumuz öğretmenlerine ve ailesine teşekkür ediyoruz’ dedi.

Altınyıldız Ailesi olarak öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”