Covid-19 pandemi sürecinin online eğitimlerin önemini gösterdiği bir dönemde, dünyanın önde gelen online mesleki eğitim platformu Coursera, dünyada ilk kez bir yerel yönetimle, Beylikdüzü Belediyesi ile çözüm ortaklığı kurdu. Beylikdüzü Belediyesi, Coursera ile yaptığı iş birliği sonucu, online eğitim kurs hibesi alarak 23 Eylül’de tüm Türkiye’yi kapsayan bir uzaktan eğitim hareketi başlattı. 50 saniyede bir öğrencinin kurs başvurusunda bulunduğu eğitim platformuna, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

857 Kişi Sertifikalarına Kavuştu

Eğitimlere, şimdiye kadar 75 bin kişi kayıt yaptırdı. Aktif 20 bin öğrenci, uluslararası pek çok prestijli üniversiteden 36 bin 963 kurstan toplam 23 bin 902 saat ders aldı, 857 öğrenci ise başarıyla kursları tamamlayıp sertifikalarına kavuştu. Katılımcıların Harvard, Yale, Cambridge, Stanford ve Duke gibi dünyanın prestijli üniversitelerinden eğitim alabileceği eğitim hareketine kayıtlar www.courserabeylikduzu.org web sitesi üzerinden yapılıyor. Eğitimlere başvurular ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Kursiyerler 31 Aralık 2020 tarihine kadar kayıt oldukları kurslardan faydalanabilecek. Kurs sonunda öğrencilerin özgeçmişleri, dünyanın önde gelen 2 bin 400 uluslararası firmasıyla paylaşılacak. 

Çalık: Türk Bayrağı ilk kez temsil ediliyor

Beylikdüzü Belediyesi olarak yaptıkları iş birliğiyle Coursera eğitim programını Türkiye genelinde tüm yurttaşlara sunuyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tüm vatandaşları kurslara katılmaya davet etti. Coursera ile devam eden sürecin takipçisi olan ve konferans görüşmelerine katılarak değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Çalık, “Coursera ile birlikte önemli ve özel bir işe imza attık. Geri dönüşler ve ilgi de oldukça güzel. Pandemi döneminde online eğitimin önemini görerek bu eğitim hareketini başlatmıştık ve bugün geldiğimiz noktada binlerce kişi dünyanın önde gelen üniversiteleri ile buluşuyor. Eğitimi her zaman önceliğimize koyarak yatırım ve çalışmalara imza atmaya gayret ediyoruz. Sürecin tüm aşamalarını takip ediyoruz. Coursera’nın dünyanın dört bir yanındaki temsilcileri ile de iletişimimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde 85 katılımcının ve birçok ülke bayrağının yer aldığı bir online toplantı yaptık. Türk Bayrağı ilk kez orada temsil ediliyor ve bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

Beylikdüzü Farkını Ortaya Koyuyor

Beylikdüzü’nün DNA’sında yenilik ve inovasyonun her zaman olacağını söyleyen Çalık, “Dünyanın önde gelen online eğitim platformu Coursera, ilk kez bir belediye ile iş birliği yapıyor. Yaptığımız iş birliğiyle Coursera eğitim programından faydalanmamız ve eğitim programını tüm yurttaşlarımıza sunuyor olmamız, Beylikdüzü’nün farkını ortaya koyuyor. Tüm İstanbul’a nefes olma iddiamızın ancak eğitimle ve demokrasi kültürünün gelişmesiyle mümkün olacağını biliyoruz. Fark yaratacak ve vatandaşlarımızın hayatlarına artı değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ayrıca 71 milyon kayıtlı öğrencisi olan bir platformun içerisinde yer almak bizi çok mutlu etti. Biz, online eğitim platformunun en genç üyesiyiz, çok yol almamız gerekiyor.” dedi