Programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Dildöken, Murat Saltık, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Nevşehir il genelinde görev yapan okul müdürleri katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu´nda yapılan programın açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, istişare amacıyla yapılan bu tür bilgilendirme toplantılarının önemli olduğunu belirterek Nevşehir eğitim durumu ile ilgili bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, aday öğretmenlik sürecinin nasıl gittiğini, süreçle ilgili aksaklıkların varsa tespit edilmesi, çözüm önerileri, aday öğretmenlerin görüşlerini, eleştirilerini, önerileri dinlemek için bu tür programları yaptıklarını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Strateji Belgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, “Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ilk seneki oryantasyonları için uygulamalı, teorik bir takım kurslarla, seminerlerle destekleyici aday öğretmen yetiştirme süreci sürdürüyoruz. Bu uygulamayı üç senedir yapıyoruz. İlleri ziyaret edip, aday öğretmenlerimizi bakanlığımızın öğretmen stratejik belgesi, öğretmenlik mesleği yeterlikleri ve bundan sonra yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgiler veriyoruz. Adaylık sürecinde yapmaya çalıştıklarımızı açıklayıp öğretmenlerinizin hem görüşlerini alıyor hem de soru cevap şeklinde birçok konuda fikir alışverişinde bulunuyoruz.  Öğretmenlerin iyi yetişmesi ve geliştirilmesi açısından bu tür programların faydalı olduğunu belirtti.

Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Öğretmen stratejileri Ana Temaları, Amaçlar ve Hedefler, Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliliği konularında sunum yaptı. Öğretmen performans değerlendirme konusunda önemli açıklamalarda bulunan Genel Müdürümüz Okul müdürlerinin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “ilimize gelerek bizleri onurlandıran ve Öğretmen Strateji Belgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Semih Aktekin´e nazik ziyaretinden dolayı şahsım ve tüm personelimiz adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.